Zuid-Amerikaans brons voor Miguel van Assen » EntornoInteligente

Zuid-Amerikaans brons voor Miguel van Assen

zuid_amerikaans_brons_voor_miguel_van_assen.jpg

Entornointeligente.com / – Met zijn laatste sprong heeft Miguel van Assen zondagavond de bronzen medaille veiliggesteld tijdens de Zuid-Amerikaanse atletiekkampioenschappen in Guayaquil, Ecuador. Hij kwam tot een afstand van 16,73 meter.

Met deze afstand zit Van Assen nog boven de Olympische kwalificatie. Om zich rechtstreeks te plaatsen voor ‘s werelds grootste sportevenement moet hij minimaal 17,14 meter springen. De Surinaamse atleet heeft tot en met 29 juni de tijd de kwalificatie te halen. De Olympische Spelen in Tokio duren van 23 juli tot en met 8 augustus.

Het goud was zondagavond voor de 25-jarige Braziliaan Alexsandro Do Nascimento De Melo. Zijn beste sprong was zijn voorlaatste: 16,97 meter. De Venezolaan Leodan Manuel Torrealba Ramos, 24, pakte het zilver met een afstand van 16,89 meter. Ook hij deed dat bij zijn vijfde beurt.

“Als atleet wil je zeker voor die gouden plak gaan, maar na anderhalf jaar weer zo een wedstrijd is die bronzen plak een redelijke bekroning op het gerealiseerde werk van de coach Calderon Munder”, reageerde Van Assen. Voor hem was het zijn eerste internationale wedstrijd sinds 1 februari 2020.

Toen verging het hem niet goed tijdens de eerste Zuid-Amerikaanse indoorkampioenschappen in Cochabamba, Bolivia. Hij werd achtste op het verspringen en moest door een blessure afzien van deelname aan het hink-stap-springen. Daarna brak Covid-19 uit en moest hij het slechts stellen met twee nationale wedstrijden.

In Ecuador verschenen elf deelnemers aan de start voor de triple jump . Van Assen opende met een afstand van 16,39 meter, had daarna een ongeldige poging en kwam bij zijn derde sprong tot 16,55 meter. Bij zijn volgende drie pogingen kwam hij tot 15,27 meter om 16,59 meter, voordat hij bij zijn laatste poging zijn verste sprong neerzette: 16,73 meter.

LINK ORIGINAL: DWT Online

Entornointeligente.com

www.smart-reputation.com

Noticias de Boxeo

Boxeo Plus
Boxeo Plus
Repara tu reputación en Twitter con Smart Reputation
Repara tu reputación en Twitter con Smart Reputation

Adscoins

Smart Reputation

Smart Reputation