Yoshihide Suga nieuwe premier Japan » EntornoInteligente
Entornointeligente.com /

 

TOKIO – Yoshihide Suga is woensdag gekozen als de nieuwe premier van Japan na een stemming in het parlement. Suga, een voormalig kartonfabriekarbeider en landbouwerszoon, wordt daarmee leider van ‘s werelds derde grootste economie.

De 71-jarige leider van de regerende Liberaal Democratische Partij (LDP) volgt Shinzo Abe op, die de boeken in gaat als de langszittende premier van het land van de rijzende zon. Vorige maand maakte Abe bekend vanwege de chronische darmontsteking waaraan hij lijdt ermee op te houden. De opvolger is jarenlang de rechterhand geweest van de afzwaaiende premier.

Suga werd maandag overtuigend gekozen als nieuwe leider van de LDP. Hij kreeg ongeveer 70 procent van de stemmen. Echter, hij was nog niet verzekerd van het ambt van premier omdat hij ook de steun nodig had van Japan’s wetgevende macht, The Diet. Suga’s volgende handeling wordt zijn kabinet benoemen. De algemene verwachting is dat er een groot aantal Abe-gelieerden erbij zullen zijn. Later woensdag wordt Suga ingezworen door keizer Naruhito in het Imperial-paleis in hoofdstad Tokio.

LINK ORIGINAL: DWT Online

Entornointeligente.com

URGENTE: Conoce aquí los Juguetes más vendidos de Amazon
>

Más info…

Smart Reputation

Prince Julio César en NYFW 2020

Repara tu reputación en Twitter con Smart Reputation
Repara tu reputación en Twitter con Smart Reputation

Prince Julio Cesar en el New York Fashion Week Spring Summer 2021

Publicidad en Entorno

Advertisement

Adscoins

Smart Reputation

Más en EntornoInteligente.com

Más información