Yellow Birds zege verwijderd van titel - EntornoInteligente

Entornointeligente.com / Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO – Yellow Birds moet nog maar één keer winnen om opnieuw vrouwenhoofdklasse basketbalkampioen van Suriname te worden. Net als game-1 boekte de club uit Zorg en Hoop donderdagavond in de Ismay van Wilgen sporthal ook in game-2 van de best-of-five finale een ruime zege op De Arend: 60-40.

De gele vogels kunnen in het weekend net als vorig jaar weer kampioen worden als ze ook de derde wedstrijd winnen. Game-3 staat zondagavond voor half acht gepland. Het was in het  tweede duel drie speelperiodes lang een gelijk opgaande strijd alvorens Yellow Birds in het laatste kwart afstand nam. En dat terwijl de gele vogels na tien minuten tegen een 12-8 achterstand aankeken.

Halverwege het tweede kwart trok het team van coach Wilfred Gallant de stand echter gelijk (19-19) om vervolgens bij rust het voortouw over te nemen: 25-21. Met drie minuten te gaan in het derde kwart had Yellow Birds haar voorsprong naar boven tien punten getild (38-27) voordat De Arend het gat in de slotminuten enigszins verkleinde: 38-30.

De marge van acht punten gaf het gevoel dat het een spannende laatste quarter zou worden maar Yellow Birds had andere plannen. Met maarliefst zeven minuten te gaan bedroeg de voorsprong van de titelverdediger welliswaar nog acht punten (41-34) maar de club uit Zorg en Hoop ging daarna op een furieuze 19-6 spurt waarmee het de zege naar zich toe trok.

Cyarah Kensmil leidde Yellow Birds met zeventien punten terwijl Whitney de Rijp droeg tien punten bij. Mirelva Marica en Cindy-Jane Vianen scoorden vijftien om elf punten voor De Arend.

LINK ORIGINAL: DWT Online

Entornointeligente.com

Advertisement

Nota de Prensa VIP

Smart Reputation