Woede in Sri Lanka over gratie moordenaar - EntornoInteligente
Entornointeligente.com /

 

COLOMBO – De vertrekkende president van Sri Lanka heeft grote ophef veroorzaakt door gratie te verlenen aan de ter dood veroordeelde moordenaar van een Zweedse tiener. De crimineel, een telg uit een rijke en belangrijke familie, liep als vrij man de gevangenis uit na de hoogst ongebruikelijke beslissing van president Maithripala Sirisena.

Hij werd in 2012 ter dood veroordeeld vanwege de moord op een 19-jarige Zweedse vrouw die ook de Sri Lankaanse nationaliteit bezat. De zus van het slachtoffer zegt tegen de Engelse nieuwszender BBC dat de moordenaar nooit spijt heeft betuigd over zijn daad.

Volgens de president heeft de nu 33-jarige man zich in gevangenschap steeds goed gedragen en werd hij op 19-jarige leeftijd vastgezet voor een “incident dat voortkwam uit ongeduld”. De man sloeg de Zweedse in 2005 in het appartementencomplex waar haar ouders woonden dood na een ruzie. Forensisch onderzoek wees uit dat haar schedel op 64 plaatsen breuken vertoonde.

Sri Lankanen reageren online met afschuw op de gratieverlening. President Sirisena is niet opnieuw verkiesbaar, omdat zijn partij hem onvoldoende steunt. NOS.nl

LINK ORIGINAL: DWT Online

Entornointeligente.com

Adscoins

Nota de Prensa VIP

Smart Reputation