Wegenautoriteit wil structuur in maaiprojecten aannemers - EntornoInteligente
Entornointeligente.com /

 

PARAMARIBO – Aannemers die via een contract maaiprojecten uitvoeren voor de Wegenautoriteit, hebben gisteren tijdens een speciale bijeenkomst informatie gekregen. Dat was onder meer bedoeld om structuur te brengen in de werkzaamheden waarvoor ze zijn aangetrokken. Tijdens de sessie zijn ook enkele zaken verduidelijkt die te maken hebben met hun werkovereenkomst.

Volgens Lloyd Playfair, hoofd van de afdeling Planning, bestaat het vermoeden dat de werkvoorschriften in het bestek niet altijd worden doorgenomen, met alle gevolgen van dien. “Dit kan in het veld voor onvolkomenheden zorgen, wat zelfs tot gevaarlijke situaties kan leiden.” Het komt bijvoorbeeld voor, zegt hij, dat arbeiders die het werk uitvoeren geen beschermende kleding aandoen of dat het werkgebied onvoldoende wordt afgezet.

Daarnaast worden soms minderjarigen ingezet om te werken of raken tijdens het werk ruiten beschadigd. Playfair zegt desgevraagd dat de Wegenautoriteit hierover wordt geconfronteerd met klachten door burgers. De groep is ook geïnformeerd over zaken met betrekking tot de financiële afhandeling: hoe zij correct moeten declareren en over de wijze waarop de belastingafdracht moet geschieden. “Vele van ze hebben geen bedrijfsrekening. Het geld wordt op naam van een persoon overgemaakt”, zegt Playfair. Er bleken tijdens de sessie vooral veel onduidelijkheden te zijn bij de aannemers over de belastingafdracht.

Over dit gedeelte is de groep door twee belastingambtenaren geïnformeerd. Een aannemer die anoniem wenst te blijven, zegt tegen de krant dat hij niet goed op de hoogte was over de belastingafdracht. Hij vond de sessie daarom nuttig. De aannemer zegt dat hij serieus omgaat met de veiligheid bij het werk. “Ik let goed daarop, want mijn arbeiders moeten ook veilig zijn.” Een andere aannemer, die ook niet bij naam genoemd wil worden, heeft de infosessie positief opgevat. “We hadden behoefte hieraan en het heeft voldaan aan de verwachting en heeft voor ons gediend als eeneye openerom zaken serieuzer aan te pakken.” Playfair zegt dat de informatie ook bedoeld is om de arbeiders ervan bewust te maken dat ze zichzelf moeten beschermen tegen bepaalde situaties. “Als er een ruit beschadigd raakt tijdens het werk hebben zij een probleem.”

Tijdens de bijeenkomst is ook gesproken over de legitimatie van de arbeiders voor de herkenbaarheid. De sessie is gehouden op het terrein van de Wegenautoriteit.

LINK ORIGINAL: DWT Online

Entornointeligente.com

Allanamiento a las oficinas de EntornoInteligente

Adscoins New Single

Adscoins

Nota de Prensa VIP

Smart Reputation