‘Tarieven kamers universiteitscampus redelijk’ - EntornoInteligente
Entornointeligente.com /

 

PARAMARIBO – De Vereniging voor Minder Draagkrachtige Studenten in Suriname (VMSS) vindt de tarieven voor de kamers op de universiteitscampus niet hoog. Een twee persoonskamer kost per persoon SRD 750 en een vier persoonskamer SRD 400 per student. De kamers hebben airco en warm en koud water. “Het zijn redelijke tarieven, aangezien de kamers gemeubileerd zijn en ook Wi-Fi hebben, wat belangrijk is om informatie te zoeken”, zegt VMSS-voorzitter Paul van Dun.

De eerste fase van de studentenflats is in december opgeleverd. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft studenten opgeroepen om zich te registreren. Binnenkort worden de eerste kamers betrokken. Hierdoor krijgen driehonderd studenten van de Anton de Kom Universiteit van Suriname en andere hbo-opleidingen huisvesting op de campus. De regering wil voorkeur geven aan studenten van het binnenland omdat zij het veelal moeilijk hebben om af te reizen, of om onderdak te vinden bij een familielid in Paramaribo.

Van Dun stelt dat hij studenten kent die SRD 1000 betalen voor een woonruimte die niet gemeubileerd is. “Conform de nieuwe koersen, zijn de tarieven van de campus toch veel minder”, stelt hij en wijst ook op de hoge transportkosten voor studenten om de universiteit te bereiken. De vertegenwoordiger van het studentenbestuur van de universiteit, Emanuel Scheek was niet bereikbaar voor commentaar.

In maart 2017 is gestart met de bouw van de studentenflats, terwijl reeds in 2014 de bouwcontracten waren getekend. Het terrein is in 2016 bouwrijp gemaakt. Bij de oplevering van de eerste fase van het project heeft de ondertekening plaatsgevonden voor de uitvoering van fase 2. Het project wordt in vier fasen uitgevoerd en uiteindelijk moeten vijftienhonderd studenten verblijf op de campus vinden.

LINK ORIGINAL: DWT Online

Entornointeligente.com

Advertisement

Nota de Prensa VIP

Smart Reputation