SURINAM: Winkeliers Albina bezorgd over veiligheid - EntornoInteligente

Entornointeligente.com / DWT Online /  

PARAMARIBO – Na de recente roofovervallen in Albina maken de Chinese winkeliers in het kustplaatsje zich zorgen over hun veiligheid. Zij hebben daarom aan de bel getrokken tijdens een vergadering met districtscommissaris (dc) Freddy Daniel van Marowijne en gewestelijk politiecommandant Iwan Accord.

De winkeliers zijn gebundeld in een vereniging. Zij wezen erop dat vorige week vier roofovervallen zijn gepleegd, waarbij de dieven er met de dagopbrengsten vandoor zijn gegaan. De winkeliers prijzen zich gelukkig dat ze bij geen van de overvallen zijn mishandeld. Desondanks slaan ze nu alarm om erger te voorkomen. De ondernemers benadrukken dat zij de rust van de afgelopen jaren willen blijven ervaren.

De districtscommissaris en de politie treffen momenteel de nodige voorbereidingen om de veiligheid van een ieder in het grensstadje te waarborgen, meldt het Burger Informatie Centrum van Marowijne. Daniel zegt dat gewerkt wordt om de onderbezetting bij de politie weg te werken. De politie moet volgens hem zichtbaarder zijn voor de gemeenschap en sneller kunnen uitrukken. De dc heeft een woning ter beschikking gesteld voor de politiemanschappen die nog moeten komen.

SURINAM: Winkeliers Albina bezorgd over veiligheid

Con Información de DWT Online

www.entornointeligente.com

Síguenos en Twitter @entornoi

Entornointeligente.com

Follow Me

.