SURINAM: Pensioenfonds EBS moet deels gedempt kanaal weer openen - EntornoInteligente

Entornointeligente.com / DWT Online / Foto: dWT  

PARAMARIBO – Het Pensioenfonds van de Energiebedrijven Suriname (EBS) dat een deel van het Kwatta-Noordkanaal heeft gedempt, moet de situatie in de oude staat herstellen. Het kanaal moet weer opengegraven worden en er moeten duikers geplaatst worden. Pas daarna kan er zand overheen gaan.

Dat zegt Raoel Swedo, hoofdvoorlichter van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C) tegen de Ware Tijd . Vertegenwoordigers van het ministerie en het fonds namen dinsdag poolshoogte bij het gedempte gedeelte. Het fonds heeft daar grond verkaveld.

Arun Bhagwandien, voorzitter van het Pensioenfonds van EBS, zegt dat er oplossingsmodellen zijn besproken met het ministerie, maar hij wil hierover nog niet uitweiden. Hij stelt dat het fonds wel bereid is te werken aan een oplossing, hoewel op de locatie geen sprake is van een openbare afwatering. “Het desbetreffende gedeelte van het kanaal loopt door ons perceel en dat is privéterrein.”

Eerder zei Janine Jungerman, die leiding geeft aan het verkavelingsproject Weidumweg, dat OWT en C het verkavelingproject heeft goedgekeurd. “Het gaat om een kanaal van de Staat en dat kan niet zomaar gedempt worden. Als het ministerie het dempen heeft goedgekeurd, moeten we nagaan waar de fout is gemaakt”, zegt Swedo.

SURINAM: Pensioenfonds EBS moet deels gedempt kanaal weer openen

Con Información de DWT Online

www.entornointeligente.com

Síguenos en Twitter @entornoi

Entornointeligente.com

Add comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Follow Me

.