SURINAM: Kleine griepgolf, geen epidemie - EntornoInteligente

Entornointeligente.com / DWT Online /  

PARAMARIBO – Er is op dit moment sprake van een kleine griepgolf, maar van een epidemie of een situatie waarbij er alarm moet worden geslagen kan er niet gesproken worden. De griep is wel besmettelijk en het virus kan mensen wel behoorlijk ziek maken. De voorzitter van de Vereniging van artsen van de Regionale Gezondheidsdienst Bobby Ramautar, zegt dat er geen sprake is van een groot aantal patiënten dat zich meldt met complicaties.

Enkele poliklinieken hebben wel griepgevallen gemeld. Symptomen zijn onder andere verstopte neus en slijm op de keel, ontstoken ogen en lichaamspijnen. Ramautar: “Men moet vooral de lichamelijke hygiëne in acht nemen en wie griep heeft moet vooral bij het hoesten de neus en mond bedekken. Ook het innemen van voorgeschreven vitamines is belangrijk.” De arts zegt dat er gevallen van vooral luchtweginfecties en ontstoken ogen bij jeugdigen zijn gemeld.

Een verklaring voor de plotselinge opkomst van het virus nu is er nog niet. “De officiële gezondheidsorganisaties hebben nog geen melding hiervan gedaan. Wij kunnen dus niet voorbarig zijn om nu al de conclusie te trekken dat de situatie alarmerend is. Belangrijk is wel dat wie griep heeft zo snel mogelijk naar de dokter gaat, want als je behandeld wordt gaat de griep snel over.”

SURINAM: Kleine griepgolf, geen epidemie

Con Información de DWT Online

www.entornointeligente.com

Síguenos en Twitter @entornoi

Entornointeligente.com

Add comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Follow Me

.