SURINAM: Fols blij met Ferrier - EntornoInteligente

Entornointeligente.com / DWT Online / Het kind heeft een speciale plaats bij Lilian Ferrier Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO – De Federatie van Organisaties van Leerkrachten (Fols) hoopt dat de aangetreden minister van Onderwijs Wetenschap en Cultuur, Lilian Ferrier, ook kinderen zal aanspreken op hun gedrag naar de leerkrachten en docenten toe.

“Kinderen moeten zich niet alleen beschermd voelen maar moeten ook gewezen worden op wat ze wel en niet kunnen en mogen doen”, zegt Fols-president Marcelino Nerkust. “Zij zijn immers de generatie die over enkele jaren posities in het land zullen innemen.”

Het is de Fols bekend dat in de onderwijsdriehoek, bestaande uit leerlingen, ouders en leerkrachten, het kind een speciale plaats heeft bij Ferrier. Voornamelijk kinderrechten en de uitvoering van het kinderrechtenverdrag in het land hebben haar bijzondere aandacht. Ze was ook voorzitter van de presidentiële werkgroep Integraal Kinder- en Jeugdbeleid.

De Fols verwacht dat de bewindsvrouw gelijk na haar aantreden er alles aan zal doen dat het derde kwartaal niet te maken krijgt met een nieuwe staking van bus- en boothouders. “Kinderen hebben recht op onderwijs en wij hopen dat hun dat recht niet onthouden wordt. Dit is dus haar eerste uitdaging. De leerlingen hebben enorm geleden onder de staking van de bus- en boothouders.” De voorzitter van de BvL/ALS, Wilgo Valies, zegt pas na de paasvakantie te kunnen reageren.

SURINAM: Fols blij met Ferrier

Con Información de DWT Online

www.entornointeligente.com

Síguenos en Twitter @entornoi

Entornointeligente.com

Add comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Follow Me

.