SURINAM: Finabank sluit partnercontract met IDB - EntornoInteligente

Entornointeligente.com / DWT Online / Finabank-directeur Eblein Frangie (r) en Enrique Cañas van IDB Invest schudden elkaar de hand. Foto: Finabank  

PARAMARIBO – De Finabank is een partnercontract aangegaan met de Internationale Ontwikkelingsbank (IDB) voor deelname aan het Trade Finance Facilitation Program (TFFP). Het programma voorziet in een reeks financiële producten waardoor Finabank haar sterke groei in Suriname kan voortzetten en nieuwe regionale en Europese financiële markten kan betreden. Dit meldt de bank vrijdag in een persbericht.

“Dit is een historische stap voor ons”, zegt ceo Eblein Frangie. “De relatie met de IDB-groep is een partnerschap dat ons nieuwe kansen en inkomstenbronnen biedt en het mogelijk maakt de gemiddelde groei van 40 procent in de afgelopen periode, voort te zetten.” 

Finabank is nu de enige bank in Suriname die deel uitmaakt van het TFFP. Het programma is speciaal opgezet om de ontwikkeling en economische groei in de regio te bevorderen, door uitbreiding van kredietfaciliteiten en internationalisering te ondersteunen. Ook wordt het internationaal betalingsverkeer uitgebreid voor alle Finabank-cliënten dankzij de ondersteuning van de IDB bij het vinden van onder andere nieuwe correspondentbanken.

SURINAM: Finabank sluit partnercontract met IDB

Con Información de DWT Online

www.entornointeligente.com

Síguenos en Twitter @entornoi

Entornointeligente.com

Add comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Follow Me

.