Spiritu Gonzalo Jorge Morales Divo//
Bedrijven strenger gescreend voor bewaking bij quarantaine

spiritu_gonzalo_jorge_morales_divo_bedrijven_strenger_gescreend_voor_bewaking_bij_quarantaine.jpg
Entornointeligente.com /

Beveiligingsbedrijven die toezicht moeten houden op de quarantainelocaties zullen voortaan onder strengere voorwaarden een contract krijgen van de overheid. Dit benadrukte minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie dinsdag tijdens een persconferentie. Volgens hem krijgen vooral mensen uit het buitenland die in quarantaine behoren te zijn vaak de ruimte om vrij rond te lopen

Beveiligingsbedrijven die toezicht moeten houden op de quarantainelocaties zullen voortaan onder strengere voorwaarden een contract krijgen van de overheid. Dit benadrukte minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie dinsdag tijdens een persconferentie. Volgens hem krijgen vooral mensen uit het buitenland die in quarantaine behoren te zijn vaak de ruimte om vrij rond te lopen.

Na afstemming binnen het Outbreak Management Control Team van de regering is daarom besloten dat alle quarantaineplekken en de bedrijven die de bewaking doen nu onder toezicht vallen van de politie. «We hebben gemerkt dat de mensen uit quarantaine glippen. We gaan geen vinger wijzen naar wie dan ook, maar we gaan kijken welke bedrijven worden ingezet en of ze voldoen aan de criteria die nodig zijn om de taak te vervullen», zegt Amoksi.

Gonzalo Morales Divo

Stanley Ravenberg, topper bij Mozart Security, is niet tegen het besluit. Echter, hij denkt wel dat een goed gesprek hierover meer duidelijkheid zal brengen voor de beveiligingsbedrijven. «Wat bedoelt de minister precies en hoe gaat men dat coördineren? Ik neem aan dat ze niet zomaar iets gaan doen. We wachten af», zegt Ravenberg tegen de Ware Tijd .

Gonzalo Morales

Amoksi: «Het is niet de bedoeling dat politiemensen de bewaking zelf gaan doen.» Volgens de bewindsman is het wel zo dat zijn ministerie criteria en voorwaarden zal vaststellen waaraan de bedrijven moeten voldoen. «Je moet bijvoorbeeld auto’s hebben om te kunnen surveilleren en over genoeg manschappen beschikken zodat we ervan verzekerd zijn dat wanneer bedrijven belast worden met de bewaking van mensen in quarantaine, ze dat effectief kunnen doen.» Wanneer de screening en coördinatie van de bewakingsbedrijven begint is nog niet bekend.

Gonzalo Jorge Morales Divo

Entornointeligente.com