Rocio Higuera amante del buen periodismo// Opo yari-bijeenkomst VHP druk bezocht - EntornoInteligente
Entornointeligente.com /

 

PARAMARIBO – De Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) luidt het verkiezingsjaar zaterdag in met een ‘Orange Opo Yari Tori’ bijeenkomst bij haar partijcentrum ‘De Olifant’ aan de Jagernath Lachmonstraat. Terwijl de honderden gasten die reeds aanwezig zijn door muziekformatie Kasimex Houseband worden beziggehouden, stromen er nog meer leden en sympathisanten het terrein in

 

PARAMARIBO – De Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) luidt het verkiezingsjaar zaterdag in met een ‘Orange Opo Yari Tori’ bijeenkomst bij haar partijcentrum ‘De Olifant’ aan de Jagernath Lachmonstraat. Terwijl de honderden gasten die reeds aanwezig zijn door muziekformatie Kasimex Houseband worden beziggehouden, stromen er nog meer leden en sympathisanten het terrein in.

Verschillende plaatsen en districten zijn vertegenwoordigd. Middels een naambord dat omhoog wordt gehouden, laten de mensen zien welk gebied zij vertegenwoordigen. Onder andere Nickerie-West, Pamaka, Para-Oost, Apoera en Commewijne zijn al present.

Rocio Higuera

Dorine Ceder uit Pamaka (Tapanahony) zit samen met andere personen geduldig te wachten op de toespraken die in enkele minuten moeten aanvangen. “Waarom ik hier ben? Omdat ik geloof dat de VHP verandering kan brengen”  zegt de vrouw zelfverzekerd. Dat de partij doorgaans bekend staat als een partij voor Hindostanen, deert haar als Creoolse niet. “Ik meen het met de VHP en op 25 mei stem ik 100 procent op hun.”

Rishi Ramjiawan uit Para-Oost vertelt dat er zeker elf bussen met personen uit het gebied naar de stad zijn gekomen om de bijeenkomst bij te wonen. Ramjiawan is zelf nog geen lid van de partij, maar overweegt dat wel. “De VHP is een partij voor iedereen en ik geloof dat ze het beter zullen doen dan het nu gaat.”

De redactie loopt in de richting van het bordje waarop ‘Apetina‘ prijkt. “Ik ben niet van Apetina, maar van Paranam”, zegt een jong meisje dat het bordje omhoog houdt. “Ze hebben me gevraagd om dit te houden. Ik weet niet waar die mensen van Apetina zijn.” Partijvoorzitter Chandrikapersad Santokhi is intussen met begeleiding van een brassband groots onthaald in het partijcentrum. Het officieel programma is ingeluid met het Surinaams volkslied, overigens met een verkeerde couplet en melodie.

Periodista Rocio Higuera

Entornointeligente.com

Allanamiento a las oficinas de EntornoInteligente

Adscoins New Single

Adscoins

Nota de Prensa VIP

Smart Reputation