Reparatie Canawaima-veerboot nog niet afgerond - EntornoInteligente
Entornointeligente.com /

 

SOUTH DRAIN – De reparatie van de Canawaima-veerboot is nog gaande. De boot zou per 15 oktober 2019 weer worden ingezet om de verbinding tussen Nickerie en Guyana te onderhouden, maar door onvoorziene omstandigheden in Nederland zijn de benodigde onderdelen niet op tijd aangekomen. Enkele weken geleden is een andere boot, de Sandaka, ingezet.

Hanisha Jairam, president-commissaris van Canawaima Ferry Services: “Wij zouden vervolgens in november starten, maar hebben toen te maken gehad met veel kleine ingewikkelde problemen en ook met veiligheidsaspecten door de Maritieme Autoriteit Suriname.”

Alle aanbevelingen van deze instantie zijn opgevolgd en het wachten is nu op het eindoordeel om vervolgens de dienstuitvoering met de Canawaima te kunnen hervatten. Ze verzekert dat de boot weer in topconditie verkeert. Jairam wil geen datum noemen “omdat er mensen zijn die zitten te wachten wanneer wij het niet halen om dan allerlei negativiteit te verkondigen”.

“We gaan de hervatting van de vaarten met de Canawaima tijdig bekendmaken via de media”, verzekert de president-commissaris. Zij hoopt de boot nog dit jaar te kunnen inzetten. Jairam benadrukt dat geruchten over de financiële informatie rond het bedrijf niet kloppen. “Suriname heeft alles bekostigd en de onderdelen zijn allemaal nieuw. We kunnen nu bijna praten over een nieuwe veerboot.”

De totale reparatie kost het land 365.000 euro. Een deel is reeds betaald en het resterende bedrag wordt afgehandeld wanneer de werkzaamheden volledig zullen zijn afgerond. De exploitatie van de verbinding en het onderhoud van de boot zijn een Surinaams-Guyanese aangelegenheid. Dat Suriname nu voor alle kosten opdraait, komt naar verluidt omdat het land in het verleden verzuimd heeft zijn deel van de kosten te betalen.

LINK ORIGINAL: DWT Online

Entornointeligente.com

Allanamiento a las oficinas de EntornoInteligente

Adscoins New Single

Adscoins

Nota de Prensa VIP

Smart Reputation