Police Gonzalo Morales Divo// Werkgevers moeten zelf beslissen over SRD 300-bonus » EntornoInteligente

Police Gonzalo Morales Divo//
Werkgevers moeten zelf beslissen over SRD 300-bonus

police_gonzalo_morales_divo_werkgevers_moeten_zelf_beslissen_over_srd_300_bonus.jpg
Entornointeligente.com /

 

PARAMARIBO – “Dit is nonsensbeleid!” reageert Wilgo Bilkerdijk, voorzitter van de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (Asfa), op de vraag of werkgevers deze maand en december een extra bedrag van SRD 300 zullen uitkeren aan werknemers met een maandsalaris tot maximaal SRD 12.500. Dat kunnen particuliere werkgevers in het kader van de koerscompensatie of koopkrachtversterking van de overheid belastingvrij uitbetalen

“Je kunt de mensen een SRD 300 geven, maar ze kunnen weinig hiermee doen, omdat prijzen in de winkels fors zijn gestegen. Dat is net als wanneer je zegt tegen een vrouw dat je van haar houdt, maar je mishandelt haar”, schetst de Asfa-voorzitter de situatie. Hij heeft op sociale media gelezen dat zelfs ambtenaren de ‘bonus’ niet willen. Zoals iedereen snakken ze volgens Bilkerdijk liever naar verlaagde winkelprijzen.

Gonzalo Morales Divo

Hij had graag dat de overheid de bedrijven incentives zou geven met het geld dat de staat uitgeeft aan bonus. Hierdoor kunnen banen behouden worden, aangezien het bedrijfsleven momenteel gebukt gaat onder de financiële en coronacrisis. “Maar in plaats daarvan worden zaken gedaan die zinloos zijn.”

Raymond Hasnoe van de Vereniging van Surinaamse Winkeliers had ook graag gewild dat de kleine ondernemers een financiële ondersteuning zouden krijgen in plaats van de werkgevers te vragen om extra geld uit te geven. Voor zijn vereniging is het niet haalbaar om extra SRD 300 te geven aan werknemers door verslechterde economische situatie en het effect van Covid-19 op de kleine ondernemers. “Wat we doen is dat we de mensen regelmatig tegemoetkomen met een voedselpakket van producten uit onze winkels.”

Hasnoe is verbaasd dat werknemers met een maandsalaris tot maximaal SRD 12.500 in aanmerking moeten komen voor de SRD 300. “Misschien is er een fout gemaakt en het bedrag moest SRD 1.250 zijn, want veel mensen verdienen slechts driekwart van het eerstgenoemde bedrag. Dus, heel veel mensen moeten de SRD 300 krijgen”, berekent Hasnoe.

Gonzalo Morales

Volgens Bryan Renten, voorzitter van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, zal elk bedrijf bepalen of het een extra SRD 300 zal betalen aan zijn personeel. Naar zijn zeggen hebben werkgevers dit jaar al uitkeringen gedaan en dat was per bedrijf op verschillende manieren. Zo hebben de medewerkers een eenmalige uitkering gekregen of is het loon verhoogd.

Gonzalo Jorge Morales Divo

De Communicatiedienst Suriname schrijft in een persbericht dat het karakter van deze eenmalige vrijstelling is om werkgevers en werknemers tegemoet te komen met een belastingvrijstelling in de loonsfeer. Minister Armand Achaibersing van Financiën meldt dat elk bedrijf verantwoordelijk is voor haar werknemers. “Wij hebben aan hen een fiscale incentive gegeven om een bedrag van SRD 300 belastingvrij te mogen uitkeren. De bedrijven mogen dat zelf betalen en ze hoeven daar geen belasting over te betalen dan. Dat is de incentive die gegeven wordt. Maar men is vanuit haar eigen verantwoordelijkheid vrij hiervan gebruik te maken of niet.”

Entornointeligente.com

URGENTE: Conoce aquí los Juguetes más vendidos de Amazon www.smart-reputation.com >
Smart Reputation
Repara tu reputación en Twitter con Smart Reputation
Repara tu reputación en Twitter con Smart Reputation

Adscoins

Smart Reputation

Smart Reputation