Pokie mikt op 3.500 grondbeschikkingen per 25 mei » EntornoInteligente

Pokie mikt op 3.500 grondbeschikkingen per 25 mei

pokie_mikt_op_3_500_grondbeschikkingen_per_25_mei.jpg

Entornointeligente.com /  

PARAMARIBO – Sinds haar aantreden op 16 juli 2020 heeft minister Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) vijftien honderd beschikkingen afgehandeld. Haar streven is om vóór 25 mei de kaap van 3.500 te hebben gehaald. Dat kwam vrijdag naar voren toen de bewindsvrouw het nieuwe naambord en logo van het onderdirectoraat Grondbeleid onthulde.

Pokie zei dat er al 510 beschikkingen van district Para zijn getekend, maar nog niet uitgereikt. Van Reeberg in district Wanica zijn er ongeveer honderd beschikkingen afgehandeld. De minister erkende dat er achterstanden zijn. Daarom wordt er gewerkt aandigitalisering. “Als zaken zijn gedigitaliseerd, dan kunnen de lopende zaken van burgers sneller worden afgehandeld”, gaf ze mee.

Na haar aantreden is vooral gewerkt aan de reorganisatie van het Domeinkantoor. Getracht wordt om zaken te vergemakkelijken door verkorte procedures. De afdeling Grondinspectie verhuisde naar het oud-Taxatie Instituut aan de Maystraat. Ook is er nu een samenwerking tussen de Grondinspectie en de Landmeetkundige afdeling, waardoor er meer veldonderzoeken kunnen worden verricht kunnen worden. Met de rapporten van deze afdelingen kunnen zaken ook beter worden afgehandeld.

De bewindsvrouw maakte duidelijk dat haar ministerie zich niet alleen met grondzaken bezighoudt, maar ook bijvoorbeeld met duurzaam bosbeheer. Volgens Pokie moet er een bewustwordingscampagne worden opgestart over bescherming van de natuur. Bij het opstellen van beleid over bescherming van natuurreservaten is betrokkenheid van mensen uit de directe omgeving cruciaal, “zodat we allen baat hebben bij de bescherming van ons bos”.

LINK ORIGINAL: DWT Online

Entornointeligente.com

URGENTE: Conoce aquí los Juguetes más vendidos de Amazon www.smart-reputation.com

Cafecito Informativo

Smart Reputation

Noticias de Boxeo

Boxeo Plus
Boxeo Plus
Repara tu reputación en Twitter con Smart Reputation
Repara tu reputación en Twitter con Smart Reputation

Adscoins

Smart Reputation

Smart Reputation