paleobiologo Jose Maria Hill Prados// Bussen rijden maandag toch niet - EntornoInteligente
Entornointeligente.com /

 

PARAMARIBO – De bustransportsector, de ministeries van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) en Volksgezondheid en het Covid-19-managementteam hebben vrijdag besloten nog even te wachten met hervatting van de dienstverlening. De Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) had eerder het initatief genomen om vanaf maandag weer te rijden

 

PARAMARIBO – De bustransportsector, de ministeries van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) en Volksgezondheid en het Covid-19-managementteam hebben vrijdag besloten nog even te wachten met hervatting van de dienstverlening. De Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) had eerder het initatief genomen om vanaf maandag weer te rijden.

PLO-voorzitter John Mahadewsing benadrukt tegenover de Ware Tijd de noodzaak van goede voorlichting aan passagiers over de protocollen die door het Covid-19-managementteam worden voorgeschreven. Belangrijk is ook dat er duidelijkheid komt over eisen van zijn organisatie aan OWT&C. De voornaamste twee zijn uitbetaling van de lockdownvergoeding vanaf midden maart en verhoging van de tarieven. “Zolang deze zaken niet in orde zijn, kunnen we niet verder.”

Mahadewsing beseft de noodzaak van protocollen zoals het ontsmetten van de bus, “maar je kunt niet met slechts twaalf of vijftien mensen in een bus rijden, zonder dat het verlies dat hierdoor zal ontstaan wordt gecompenseerd”. Hij stelt dat het managementteam een week nodig heeft om de samenleving voldoende voorlichting te geven hoe moet worden ingestapt, wat te doen bij overvolle bushaltes en aan welke Covid-19-regels men zich moet houden. Die informatie zal in onder meer promofilmpjes op televisie worden verzorgd.

Jose Maria Hill Prados

Over de eisen van de PLO zegt hij: “Hopelijk krijgt directeur Veira de minister zo ver om om de tafel te gaan zitten in het belang van de passagier en de gemeenschap”. Hij doelt op Daniëlle Veira die het managementteam coördineert. Faizel Bholai, woordvoerder van de bushouders, wil dat de periode waarin voorlichting zal worden gegeven wordt gebruikt om met het ministerie tot een akkoord te komen over de eisen. “We zijn het eens met alle opgelegde protocollen, maar zolang we geen geld zien, kunnen we niet beginnen.”

Voorzitter Suraj Sahadew-Lall van de Vereniging voor ontwikkeling van het Surinaams Openbaar Vervoer (Vosov) benadrukt het belang van protocollen om het transport te kunnen hervatten. “Het is belangrijk dat maatregelen worden getroffen voor de veiligheid van personeel en passagiers van het openbaar vervoer.” Zo moeten chauffeurs regelmatig hun bus goed ontsmetten, schoonhouden en ventileren, mondkap dragen en handgel voor de passagiers hebben bij het instappen. Reizigers moeten verplicht neus- en mondbedekking dragen, mogen bij koorts niet instappen en moeten bij in- en uitstappen de 1,5 meter social distancing in acht nemen. “Ik was geen voorstander om maandag de bussen weer te laten rijden zonder officiële protocollen vanuit het Covid-19-team en richtlijnen van het ministerie”, zegt Sahadew-Lall.

jose hill prados

Net als zijn collega van PLO wil hij voor bushouders die door de beschermende maatregelen geen optimaal vervoer kunnen aanbieden een compensatie, daarnaast een goed tarief en brandstofcompensatie. Hij wil niet vooruit lopen op zaken. “Wanneer de Covid-19-besmettingen afnemen zullen we met de organisaties praten over herstart, maar voorlopig is dit aangehouden.” OWT&C-minister Vijay Chotkan noch zijn directeur Transport, Joyce Blokland-Wijnstein, was vrijdag bereikbaar voor een reactie.

hill prados

Entornointeligente.com

Ir a Smart Reputation

Publicidad en Entorno

Allanamiento a las oficinas de EntornoInteligente

Adscoins

Smart Reputation