Nog steeds veel geweld tegen vrouwen en kinderen in Suriname » EntornoInteligente

Nog steeds veel geweld tegen vrouwen en kinderen in Suriname

nog_steeds_veel_geweld_tegen_vrouwen_en_kinderen_in_suriname.jpg

Entornointeligente.com / – “Het is gewoon erg triest als je kijkt naar wat vrouwen en kinderen overkomt.” Zo reageert Carla Bakboord, voorzitter van Women’s Rights Center, op de vraag hoe het in Suriname is gesteld met de bescherming van vrouwen en kinderen tegen huiselijk geweld. Onderzoeken wijzen uit dat het land geen schoonheidsprijs hiervoor verdient.

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie onderschrijft dit en kondigt meer maatregelen aan in de vorm van wetgeving. Ook wordt gewerkt aan een proces om sneller een beschermingsbevel te kunnen uitgeven. Bakboord zegt dat met name op seksueel, lichamelijk en of emotioneel gebied vrouwen en jeugdigen volgens haar veel beter moeten worden behandeld. “Dan hebben we niet eens een volledig onderzoek gedaan. Je hoeft alleen maar een luisterend oor te hebben voor kinderen. Volwassenen maken gewoon misbruik van hun macht.”

Steeds meer instanties keuren het geweld af. Ook individuen durven nu, in vergelijking met vroeger, hun stem te laten horen, zegt Bakboord. Echter, er zijn nog steeds onvoldoende organisaties die de slachtoffers hulp bieden. Er zijn volgens haar veel methodes om kinderen te corrigeren zonder te slaan. Hoewel sommige mensen een pak slaag goedkeuren, mag dat volgens haar nooit worden toegelaten. “Geen enkel kind wil geslagen worden. Er zijn manieren om kinderen op hun fouten te wijzen en je moet oppassen dat je geen misbruik maakt van je gezag op het kind.”

Amoksi zegt dat mogelijkheden worden bekeken om het geweld tegen vrouwen en kinderen terug te dringen. Het Openbaar Ministerie is gevraagd te bevorderen dat sneller een beschermingsbevel kan worden gegeven. De bewindsman gaat wetgeving van andere landen bestuderen waar er streng wordt opgetreden tegen huiselijk geweld. Wetten die passen binnen de Surinaamse situatie zullen worden overgenomen. “Ik denk ook aan wetgeving tegen pedofielen. In sommige landen mogen mensen voor wie een beschermingsbevel geldt niet eens binnen een straal van honderd meter van een school komen. Ik wil die zaken ook hier invoeren zodat we meer armslag hebben.”

LINK ORIGINAL: DWT Online

Entornointeligente.com

URGENTE: Conoce aquí los Juguetes más vendidos de Amazon www.smart-reputation.com >
Smart Reputation
Repara tu reputación en Twitter con Smart Reputation
Repara tu reputación en Twitter con Smart Reputation

Adscoins

Smart Reputation

Smart Reputation