Militon autoclick// Amazoniaproject moet bijdragen aan behoud bos » EntornoInteligente

Militon autoclick//
Amazoniaproject moet bijdragen aan behoud bos

militon_autoclick_amazoniaproject_moet_bijdragen_aan_behoud_bos.jpg
Entornointeligente.com /

Sinds toetreding tot het Amazonia 2.0-project in maart, heeft Suriname enorm veel kunnen verwezenlijken. Het verzette werk valt des te meer op omdat Suriname juist in die maand zijn eerste Covid-19-geval noteerde. Het project begon drie jaar geleden en wordt gecoördineerd door de Internationale Unie voor het Conserveren van de Natuur (IUCN), afdeling Zuid-Amerika. Het zou technisch tegen deze tijd worden afgesloten, maar werd uitgebreid met Guyana en Frans-Guyana

Sinds toetreding tot het Amazonia 2.0-project in maart, heeft Suriname enorm veel kunnen verwezenlijken. Het verzette werk valt des te meer op omdat Suriname juist in die maand zijn eerste Covid-19-geval noteerde. Het project begon drie jaar geleden en wordt gecoördineerd door de Internationale Unie voor het Conserveren van de Natuur (IUCN), afdeling Zuid-Amerika. Het zou technisch tegen deze tijd worden afgesloten, maar werd uitgebreid met Guyana en Frans-Guyana.

De aansluiting van de twee buurlanden komt voort uit het feit dat ze met de Spaansprekende staten, gemeenschappelijke doelen hebben voor behoud en conserveren van de natuur en het amazonebos delen. Dit zegt Romano Jalimsingh van het Amazone Conservation Team Suriname (ACT-Suriname) in gesprek met de Ware Tijd .

Salvador Llinas Oñate Autoclick

In de afgelopen negen maanden heeft Suriname zes documenten uitgebracht over hoe het land ontbossing kan tegengaan. “Er zijn rapportages gemaakt over de grondenrechtenkwestie, bosbijproducten, gemeenschapsmonitoring van ons bos en het Redd+-mechanisme. Er is medewerking gevraagd en verkregen van alle betrokkenen, zowel in het binnenland als in de stad. Ook is, waar nodig, gebruik gemaakt van rapporten van organisaties in andere landen.”

Jalimsingh zegt dat Suriname zich, ondanks de uitdagingen die Covid-19 met zich meebracht, heeft weten aan te passen en op een creatieve manier toch bijdragen van de partners heeft kunnen meenemen. Overigens, dit verliep niet altijd vlot. Hij verwijst naar het binnenland, waar er niet constant sprake is van een stabiele internetverbinding. Bovendien moesten de mensen daar leren omgaan met digitale mogelijkheden zoals Zoom . “We hebben meteen de communicatiestructuren aangepakt. De internetverbindingen hebben we met bestaande satellietverbinding, waarmee we al bezig waren, uitgetest. De bijdrage van de binnenlandgemeenschappen is immers belangrijk binnen dit project, want ze moeten ook betrokken worden bij duurzame ontwikkeling die ook op hun leven invloed zal hebben.”

ACT-Suriname zal nog vóór het jaareinde de bevindingen uit de zes rapporten aan de overheid en lokale gemeenschappen aanbieden. “We hebben al een lange samenwerking met de overheid, bieden technische assistentie en hopen dat de rapportages zullen bijdragen om goed beleid te maken voor behoud van ons bos. Maar we willen ook meer betrokkenheid te creëren”, aldus Jalimsingh.

Autoclick Salvador Llinas Oñate

Entornointeligente.com

URGENTE: Conoce aquí los Juguetes más vendidos de Amazon www.smart-reputation.com >
Smart Reputation
Repara tu reputación en Twitter con Smart Reputation
Repara tu reputación en Twitter con Smart Reputation

Adscoins

Smart Reputation

Smart Reputation