Medicijntekort voor diabetici in Nickerie opgeheven - EntornoInteligente
Entornointeligente.com /

 

NIEUW-NICKERIE – Er is een einde gekomen aan het tekort aan sommige medicijnen voor diabetespatiënten, dat zich onlangs in Nickerie voordeed. De apotheken hebben weer voldoende medicamenten, zo bleek uit mededelingen van de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias. Hij beloofde het district woensdag diverse voorzieningen en projecten die met gezondheidszorg te maken hebben.

Stichting Lobi, nu gehuisvest in een huurpand, krijgt een eigen kantoor aan de Cederstraat. Aan de Parmessarweg aan de oostkant is er een nieuwe apotheek in aanbouw en er komt voor het Elsje Finck-Sanichar College, Covab, een modern gebouw op de hoek van de Jakarta- en Graderweg. Dit instituut gaat ook een opleiding tot jeugdtandverzorger aanbieden, die toegankelijk zal zijn voor leerlingen met een middelbare schoolopleiding.

De One Stop Shop voor begeleiding van diabetici zal volgens Elias worden uitgebreid. Andere projecten die hij opsomde, zijn herstel van de keuken van het Mungra Medisch Centrum, nieuwbouw voor de stichting Staatsziekenfonds (SZF). Apoera krijgt een ambulanceboot van hetzelfde type als waar Kabalebo over beschikt.

Over de medicijnvoorziening komt een voorlichtingsprogramma dat wordt gemaakt door Volksgezondheid in samenwerking met het SZF. Hierbij wordt de nadruk gelegd op het feit dat voor elk medicijn een alternatief bestaat. “Er zijn nooit gevallen geweest zonder alternatief. Wat wel is gebeurd is dat er bepaalde merken medicamenten niet in voorraad waren”, zegt Elias. 

Patiënten in Nickerie beweren dat apotheken de helft van de hoeveelheid voorgeschreven mediijnen verstrekken. Elias is daarvan niet op de hoogte. Hij vindt dat de apothekers verplicht zijn om zich te houden aan het recept. Bewoners zijn vooral sceptisch over de aankondiging van de bewindsman, dat er nog een apotheek wordt gebouwd.

Het MMC heeft twee apotheken en de apotheek van een particulier staat op loopafstand van het ziekenhuis. Verder zijn er in het district drie hulpapotheken, terwijl Wageningen een eigen apotheek heeft. De kritische burgers geven Elias mee dat hij het geld dat hij zal uitgeven aan – wat zij noemen – showprojecten, liever kan gebruiken voor voorzieningen waaraan Nickerie wél behoefte heeft.

LINK ORIGINAL: DWT Online

Entornointeligente.com

Nota de Prensa VIP

Smart Reputation