Korps verkeersvrijwilligers helpt met certificeren bromfietsers - EntornoInteligente
Entornointeligente.com /

 

PARAMARIBO – Het Korps Suriname Verkeersvrijwilligers (KSV) wil eraan bijdragen dat zoveel mogelijk bromfietsers beschikken over een bromfietscertificaat. Speciaal daarvoor wordt er een project gelanceerd waarbij de vereniging scholieren en andere strategische groepen zal benaderen om hen, met ondersteuning van de politie, daarbij te begeleiden.

De eerste school die wordt aangedaan is de Johannes Vrolijkschool, een openbare muloschool in Lelydorp. Kaajal Tedjai van de KSV zegt aan de krant dat 26 leerlingen zich hebben opgegeven bij de vereniging om het examen voor de bromfietscertificering af te leggen. De groep heeft van de vereniging het lesmateriaal, dat beschikbaar is op de website van het Korps Politie Suriname, gehad om door te nemen. Daarna zullen ze door de KSV en een vertegenwoordiger van de politie klaargestoomd worden voor het examen.

“Wij doen dit omdat we als organisatie een veilig verkeer willen”, motiveert Tedjai. Ze vertelt dat het initiatief hiertoe ook te maken heeft met de naderende deadline van de overgangsperiode (11 december 2020) om zich te certificeren. Na die datum zal de politie maatregelen treffen tegen bromfietsers die bij een verkeerscontrole niet over een certificaat beschikken. De verplichting om een bromfietscertificaat te hebben, is op 26 februari vorig jaar ingegaan.

Het KSV heeft vaker gewezen op de kwetsbaarheid van bromfietsers die deelnemen aan het verkeer. Bij de lancering van de Verkeersveiligheidsmaand vorige week is deze groep opgeroepen om zich zoveel mogelijk te laten certificeren. Tedjai zegt dat het de bedoeling is om meer scholen te benaderen. De KSV mikt niet op een bepaald aantal personen, maar wil zoveel mogelijk mensen bereiken om zich te certificeren.

In verband met de Verkeersveiligheidsmaand zal de KSV vakantiejobbers aantrekken om via vragenlijsten erachter te komen hoe jongeren denken over het verkeer en hoe ze graag bereikt willen worden. Dit project begint 9 september. De antwoorden zullen volgens Tedjai beschikbaar gesteld worden aan het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. De organisatie is daarnaast bezig met een project waarbij scholieren zullen meewerken aan de totstandkoming van infomercials waarin de tien zogenoemde verkeersgeboden van de KSV zullen worden uitgebeeld. De Verkeersveiligheidsmaand loopt tot en met 15 september.

LINK ORIGINAL: DWT Online

Entornointeligente.com

Advertisement

Nota de Prensa VIP

Smart Reputation