Kinderarbeid het hoogst in Coronie, Sipaliwini en Brokopondo - EntornoInteligente
Entornointeligente.com /

 

PARAMARIBO – Landelijk is 6 procent van kinderen van vijf tot zeventien jaar betrokken bij enige vorm van kinderarbeid. Op districtsniveau tonen Coronie (28 procent), Sipaliwini (24 procent) en Brokopondo (12 procent) de relatief hogere percentages. Het landelijke percentage valt hoger uit onder jongens (8 procent) dan onder meisjes (5 procent).

Dit zijn enkele resultaten van de Multiple Indicator Cluster Survey (MICS 6), een onderzoek dat  de situatie en het welzijn van vrouwen en kindere  in kaart moet brengen. Het onderzoek is in 2018 voor de vierde keer uitgevoerd door het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo).

Geselecteerde kernresultaten of snapshots hiervan zijn vrijdag gepresenteerd in het Jacana Amazon Wellness Resort. Het onderzoek liep van 27 maart tot 26 augustus 2018. Daarbij zijn 3967 kinderen tussen vijf en zeventien jaar onderzocht. 

Bij kinderen tussen vijf en elf jaar is er volgens het rapport sprake van kinderarbeid als zij ten minste één uur economisch werk of 28 uur onbetaalde huishoudelijke taken per week of gevaarlijke werkcondities worden uitgevoerd.

Bij kinderen tussen twaalf en veertien jaar is daarvan sprake als ten minste veertien uur economisch werk, 28 uur onbetaalde huishoudelijke taken per week of gevaarlijke werkcondities worden uitgevoerd.

In de leeftijdsklasse tussen vijftien en zeventien jaar is er sprake van kinderarbeid als tenminste 43 uur economisch werk of onbetaalde huishoudelijke taken per week of gevaarlijke werkcondities worden uitgevoerd.

Economische activiteiten bestaan uit betaald of onbetaald werk voor iemand die geen lid is van het huishouden of uit werk voor een familieboerderij of bedrijf. Huishoudelijke taken bestaan uit activiteiten zoals koken, schoonmaken of zorgen voor kinderen, alsook het halen van brandhout of water.

Uit het onderzoek blijkt dat het percentage kinderarbeid in de leeftijdscategorie 15-17 jaar het hoogst is met 8 procent. Deze jeugdigen zijn ook het meest betrokken bij gevaarlijke werkomstandigheden vergeleken met de andere leeftijdsgroepen.

In het binnenland zijn substantieel meer kinderen (18 procent) betrokken bij arbeid vergeleken met de urbane regio (4 procent) en de rurale regio (5 procent). Het MICS-onderzoek was gericht op verschillende thema’s.

Angela Salmo, waarnemend directeur bij Sozavo, zegt desgevraagd dat de data niet achterhaald zijn gezien het tijdstip waarop het onderzoek is uitgevoerd. Ze legt uit dat de verwerking van de gegevens veel tijd in beslag neemt. Het is de bedoeling om de data te vergelijken met eerdere onderzoeksresultaten en op basis daarvan beleid te maken.

Het onderzoek is uitgevoerd in samenwerking met het Algemeen Bureau voor de Statistiek, met technische en financiële ondersteuning van het VN-kinderfonds Unicef en de Surinaamse overheid.

LINK ORIGINAL: DWT Online

Entornointeligente.com

Allanamiento a las oficinas de EntornoInteligente

Adscoins New Single

Adscoins

Nota de Prensa VIP

Smart Reputation