Jeangu Macrooy in dansvoorstelling LIBI - EntornoInteligente
Entornointeligente.com /

 

DEN HAAG – De Surinaamse zanger en songwriter Jeangu Macrooy maakt zijn opwachting in de theaterproductie LIBI, die zaterdag in het Zuiderstrandtheater in Den Haag, Nederland in première gaat.

Macrooy: “Ik heb een rol in de voorstelling, maar dat is vooral de muziek. Ik zing een aantal bekende Surinaamse nummers, die iedereen kent. Die hebben te maken met Surinaamse godsdienst, zoals winti, maar ook met het afscheid nemen en nummers die te maken hebben met nationalisme, trots zijn op je land.”

LIBI is een dansbiografie rond de verhalen van vijftien Surinamers die naar Nederland verhuisden. Hun herinneringen staan centraal in de voorstelling: van het opgroeien in Suriname tot het besluit te verhuizen, de reis, de aankomst, de heimwee, het aarden en het gemis. Het script is van schrijver Raoul de Jong en choreograaf Ryan Djojokarso.

Macrooy was zelf 20 jaar oud toen hij vijf jaar geleden ook naar Nederland verhuisde. Hij herkent zich in de voorstelling: ‘Het is altijd wennen als je emigreert. Je moet je aanpassen aan de cultuur. En dat je ontdekt: hier ben ik anders. Hier moet ik mijn eigen weg vinden. En mijn eigen identiteit in deze nieuwe maatschappij. Dat zijn allemaal dingen die herkenbaar zijn.’

De choreograaf Ryan Djojokarso was 15 jaar oud toen hij twintig jaar geleden zijn geboorteland Suriname verliet en naar Nederland kwam. Het gegeven om alles achter te laten en een geheel nieuw bestaan op te bouwen is de basis voor zijn eerste voorstelling LIBI. Omroepwest.nl

LINK ORIGINAL: DWT Online

Entornointeligente.com

Nota de Prensa VIP

Smart Reputation