Iamgold-baas Steve Letwin zwaait af - EntornoInteligente
Entornointeligente.com /

 

PARAMARIBO – Steve Letwin, directeur van goudmultinational Iamgold, zwaait af als topman, meldt de moedermaatschappij van Rosebel Goldmines. Hij gaat per 1 maart met pensioen en wordt opgevolgd door P. Gordon Stothart, chief operations officer bij Iamgold.

Letwin zal het bedrijf blijven ondersteunen als consultant tijdens de overgangsperiode na zijn vertrek. Hij trad op 1 november 2010 aan als hoofddirecteur bij de multinational met een ervaring van meer dan dertig jaar in de mijnbouwsector. Tijdens zijn directeurschap bracht Letwin het bedrijf in lijn met een visie om een gemiddeld, puur op goud gebaseerde maatschappij te worden, onderhield hij persoonlijk de betrekkingen met de regeringen van Suriname, Burkina Faso en Senegal en gaf hij richting aan de bedrijfsstrategie.

Vanaf zijn aantreden bouwde Letwin een goede relatie op met president Desi Bouterse. Mede door de investeringsbeslissingen die hij nam, waardoor Iamgold haar operaties in Suriname uitbreidde en zo de Surinaamse economie ondersteunde en Rosebel overeind hield, werd hij door de regering gedecoreerd.”Without president Bouterse Rosebel would have died . There is no other way to say it”, memoreerde hij tijdens de decoratieplechtigheid de goede relatie tussen de maatschappij en de president.

De topman van Iamgold zei onder meer zich de wandeltocht met de president in het bos van Suriname voor altijd te zullen herinneren. Tijdens deze wandeling heeft hij veel van wat nu de samenwerking is tussen Suriname en Rosebel met het staatshoofd kunnen bespreken. Letwin werd benoemd tot Grootofficier in de Ere Orde van de Gele Ster.

“Wij erkennen en waarderen zijn inspanningen in de samenwerking met onze stakeholders over de hele wereld, het betrekken van de kapitaalmarkten, lokale gemeenschappen, de overheid en onze eigen medewerkers. Zijn actieve, nuchtere benadering van overheidsrelaties onder- scheidde hem in deze industrie en was de sleutel tot ons vermogen om te opereren en uit te breiden in de landen waarin wij zijn gevestigd, waardoor de reputatie van de onderneming als een betrouwbare en betrokken partner is gevestigd”, zegt de voorzitter van de raad van bestuur, Don Charter.

LINK ORIGINAL: DWT Online

Entornointeligente.com

Allanamiento a las oficinas de EntornoInteligente

Adscoins New Single

Adscoins

Nota de Prensa VIP

Smart Reputation