Hoogte collegegeld VS nekt AMS-student - EntornoInteligente
Entornointeligente.com /

 

PARAMARIBO – Het is Saviënna Misiedjan, overall best geslaagde van de AMS, niet meer gelukt om naar de universiteit van Minnesota in Amerika af te reizen. De studie zou in de laatste week van augustus van start gaan. Misiedjan zou zich op 20 augustus moeten oriënteren. “Ik ben nu bezig met een universiteit in België. Ik heb een visumaanvraag ingediend. Zodra het resultaat binnen is, hoort u meer.”

Ze heeft op de AMS een uitzonderlijke prestatie neergezet, door maar liefst drie negens, drie achten en een zeven te behalen. Misiedjan had zich reeds voor de einduitslag online aangemeld bij de universiteit van Minnesota om biomedische wetenschappen te studeren. De toets die ze moest maken om toegelaten te worden heeft ze met een score van 93 punten (op 100 punten) gehaald.

De goedkoopste universiteit in Amerika vraagt echter 28.000 US dollar per jaar voor deze studie. Dit bedrag houdt in de campuskosten, voeding en collegegeld. De universiteit van Minessota heeft een scholarship waarvan een deel wordt bekostigd, maar het resterende bedrag van 16.000 US dollar moet zij zelf bij elkaar zien te schrapen. Dat lukte haar niet. “Deze studie wordt niet in Suriname gedaan”, verzucht Misiedjan.

De Nationale Ontwikkelingsbank (NOB) kon haar echter het resterende bedrag niet lenen omdat de aflossing te hoog zou zijn. Enkele personen in de regering hadden haar ondersteuning beloofd, maar dat leverde uiteindelijk ook niets op. De goede prestaties van Misiedjan begonnen reeds op de lagere school. Een deel van de basisschool heeft ze in haar geboortedorp Moitaki in Sipaliwini bezocht. In 2013 won zij de Spelling Bee-competitie. Op de AMS is ze drie schooljaren uitgeroepen tot de meest excellente student.

LINK ORIGINAL: DWT Online

Entornointeligente.com

Advertisement

Nota de Prensa VIP

Smart Reputation