‘Het is een leugen dat Suriname geïsoleerd is’ - EntornoInteligente
Entornointeligente.com /

 

PARAMARIBO – President Desi Bouterse zal nog dit jaar enkele staatsbezoeken afleggen, verzekert minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken in gesprek met de Ware Tijd. Hij gaat onder meer naar China. “Het zijn heel prestigieuze bezoeken. We zullen dan weer eens bewijzen dat ons land helemaal niet geïsoleerd is”, stelt de bewindsvrouw.

Over het doel van deze staatsbezoeken wil ze nog niet in detail gaan. Vaststaat dat de voorbereidingen al vergevorderd zijn. “We weten de datum al, maar we willen onze partners niet voor de voeten lopen. We gaan het daarom gelijktijdig bekend maken”, verduidelijkt ze. Naast de reizen van het staatshoofd, staat het bezoek van een aantal buitenlandse delegaties aan Suriname ook op schema.

De minister stelt dat Bouterse als een sterke leider wordt gezien door andere landen. Het bewijs daarvan wordt volgens haar, de vele staten die willen samenwerken met Suriname. Ze noemt als voorbeeld de meerdere ambassadeurs die hun geloofsbrieven bij de president aanbieden. Pollack-Beighle: “Over twee weken zijn er twaalf landen waarvan ambassadeurs speciaal naar hier komen om hun geloofsbrieven aan te bieden. De president moet continu nagaan hoeveel landen hij kan accrediteren.” Volgens haar komen de nieuwe ambassadeurs uit onder meer Cuba en Venezuela.

Pollack-Beighle laat doorschemeren dat de focus van de huidige regering niet ligt op Nederland. In de rij van landen die Bouterse hebben uitgenodigd, noemt ze dat land niet. “Noorwegen, Duitsland en Zwitserland staan allemaal in de rij om met ons samen te werken vanwege ons bos”, merkt de bewindsvrouw op.

Geruchten die beweren dat Suriname op een afstand wordt gehouden omdat Bouterse de regering leidt, zijn volgens haar bedoeld om de bevolking vrees aan te jagen. “We zijn een land dat heel veel potentie heeft, maar omdat ons oogkleppen worden voorgehouden worden sommige mensen bang.”

LINK ORIGINAL: DWT Online

Entornointeligente.com

Adscoins

Nota de Prensa VIP

Smart Reputation