Glenda Heikerk nieuwe hypotheekbewaarder - EntornoInteligente
Entornointeligente.com /

 

PARAMARIBO – Glenda Heikerk is woensdag officieel beëdigd als nieuwe hypotheekbewaarder van Suriname. Ze komt op de plaats van Ricardo Vreden die in mei dit jaar vanwege “ernstig plichtsverzuim” plaats moest maken.

“Dat beloof ik”, antwoordde Heikerk een beetje zenuwachtig in het bijzijn van een kleine groep familie en collega’s. Ze verzekerde president Desi Bouterse dat ze naar eer en geweten leiding zal geven aan het Managementinstituut Glis (MI-Glis).

“Het is een eer om zo een ambt te aanvaarden”, klinkt Heikerk duidelijk verheugd in gesprek met journalisten. Ze laat ook meteen weten dat er veel uitdagingen zijn in haar nieuwe functie. Die gaat ze niet uit de weg: ze is ervan overtuigd dat ze samen met de overige stafleden een goede job zal doen.

Bouterse stelde dat Heikerk wordt ingeschat als een “veelbelovende bewaarder” die een belangrijke bijdrage zal leveren aan de efficiëntie en integriteit van MI-Glis. “U bent vanaf vandaag volwaardig lid van het bestuur en daarmee wordt een grote verantwoordelijkheid op uw schouders gelegd”, aldus het staatshoofd.

Hij verwacht vooral professionaliteit van de nieuwe hypotheekbewaarder. “We vragen u samen met andere verantwoordelijken van het instituut om de hoogste mate van integriteit aan de dag te leggen.” Bouterse waarschuwde Heikerk om niet voor de verleidingen te zwichten die op haar pad zullen komen tijdens de uitoefening van haar taak.

De nieuwe hypotheek­bewaarder belooft dat de rechtszekerheid van de gemeenschap gewaarborgd zal blijven. Daarnaast zal ze zich beijveren om het imago van het instituut weer op te vijzelen. Ook de informatievoorziening naar zowel de regering als de bevolking zal worden opgepakt.

Heikerk: “Afleidingen zullen er altijd zijn, er is altijd goed en kwaad, maar als je standvastig bent zal dat mensen wel van je afhouden. Je moet nee durven te zeggen wanneer het niet gaat volgens wet en recht. Dat is het belangrijkste.”

LINK ORIGINAL: DWT Online

Entornointeligente.com

Nota de Prensa VIP

Smart Reputation