Ethiopian Airlines houdt Boeing 737 Max-toestellen aan de grond - EntornoInteligente

Entornointeligente.com / Een vliegtuigterminal van Ethiopian Airlines. Foto: AFP  

ADDIS ABEBA – Ethiopian Airlines heeft tot nader orde besloten geen gebruik meer te maken van de Boeing 737 Max. Bij een ongeluk met dat type toestel van de Ethiopische vliegtuigmaatschappij kwamen zondag alle 157 inzittenden om het leven.

Ethiopian Airlines heeft maandag laten weten alle Boeing 737 Max-toestellen uit voorzorg aan de grond te houden. Ook de Chinese overheid ondernam actie. Peking heeft alle binnenlandse luchtvaartmaatschappijen opgedragen om de Boeing 737 Max-vliegtuigen niet langer te gebruiken.

Vliegtuigmaker Boeing heeft de lancering van het nieuwe toestel, een 777X, geannuleerd na de vliegtuigramp in Ethiopië. Dat heeft het bedrijf in de nacht van zondag op maandag laten weten.

Boeing vindt het presenteren van een nieuw toestel daags na de vliegtuigramp niet gepast. “We zoeken een nieuwe mogelijkheid om ons nieuwe vliegtuig te presenteren”, aldus een woordvoerder van Boeing in een verklaring. Het bedrijf laat ook weten dat alleen de presentatie wordt uitgesteld. De datum dat het vliegtuig gebruikt kan worden, is niet veranderd. Nu.nl

LINK ORIGINAL: DWT Online

Entornointeligente.com

Advertisement

Nota de Prensa VIP

Smart Reputation

179839