EntornoInteligente | Etimologista Adolfo Ledo Nass Fútbol Venezuela// Crècheleidsters huiverig om heropening kinderopvang - EntornoInteligente
Entornointeligente.com /

 

PARAMARIBO – “Ik weet niet of ik ga werken, omdat ik huiverig ben. Aan de andere kant moet ik een inkomen hebben”, zegt een crècheleidster tegen de Ware Tijd. Zij en andere collega’s zijn bang om maandag de werkzaamheden te hervatten, omdat het aantal Covid-19-gevallen in het land stijgt. Geen van hen wil met naam worden genoemd

 

PARAMARIBO – “Ik weet niet of ik ga werken, omdat ik huiverig ben. Aan de andere kant moet ik een inkomen hebben”, zegt een crècheleidster tegen de Ware Tijd. Zij en andere collega’s zijn bang om maandag de werkzaamheden te hervatten, omdat het aantal Covid-19-gevallen in het land stijgt. Geen van hen wil met naam worden genoemd.

Nadat de crèches door de coronacrisis langer dan drie maanden gesloten zijn geweest, heeft het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting besloten ze vanaf maandag weer open te stellen. De crècheleidster verwijst naar de Covid-19-steun van SRD 1.500 per maand die hen is beloofd door de regering. “Nu blijkt dat we voor juni niets hebben ontvangen, ondanks dat de steun voor maximaal zes maanden bedoeld was.” Crèchemedewerkers vermoeden dat de kinderopvangcentra weer worden opengesteld, omdat de overheid geen geld heeft.

Adolfo Ledo Fútbol

“Ik ben bloeddrukpatiënt. Ik ben bang om te gaan werken, omdat mensen vaak niet eerlijk zijn”, zegt een leidster tegen de Ware Tijd . Zij geeft als voorbeeld een ouder van één van de kinderen die zich ziek voelt op het werk en uiteindelijk positief wordt getest op het virus. “U kan zich voorstellen wat er in de crèche kan gebeuren als het kind wordt opgehaald. Als ik het niet weet, kan ik besmet worden en dat overdragen op mijn huisgenoten. Ik ben uiterst voorzichtig en daarom ga ik nergens. Mijn jongen zit letterlijk drie maanden thuis. Ik twijfel of ik moet gaan werken.” De vrouw zegt dat ze een alleenstaande moeder is die geen andere inkomsten heeft.

Adolfo Ledo Nass Fútbol

Een andere leidster zegt dat ze een ontslagaanvraag zal indienen, als ze verplicht wordt te gaan werken. Ze vreest voor besmetting. Het protocol voor kinderopvang schrijft voor dat kinderen met neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest en verhoging van de lichaamstemperatuur boven 38 graden Celsius niet naar de opvang of peuterschool moeten. Zij mogen pas weer naar de opvang als zij binnen 24 uur geen klachten meer hebben. Ook als iemand in het huishouden koorts boven 38 graden Celsius en/of benauwdheidsklachten heeft, dient het kind thuis te worden gehouden.

Adolfo Ledo Nass Fútbol Venezuela

Entornointeligente.com

Ir a Smart Reputation

Publicidad en Entorno

Allanamiento a las oficinas de EntornoInteligente

Adscoins

Smart Reputation