Egiptólogo jose// Meer beroepen aangemerkt als hoogrisico Covid-19 - EntornoInteligente
Entornointeligente.com /

 

PARAMARIBOVoor Suriname geldt al enige tijd de code rood, de op één na hoogste dreiging van de Covid-19-situatie. Woensdag werden ook taxichauffeurs, beveiligingsmedewerkers, schoonmaak- en baliepersoneel aan de lijst van hoogrisicogroepen toegevoegd op de officiële Covid-19-website van het land. Voor hen is in verband met besmettingsgevaar waakzaamheid geboden

 

PARAMARIBOVoor Suriname geldt al enige tijd de code rood, de op één na hoogste dreiging van de Covid-19-situatie. Woensdag werden ook taxichauffeurs, beveiligingsmedewerkers, schoonmaak- en baliepersoneel aan de lijst van hoogrisicogroepen toegevoegd op de officiële Covid-19-website van het land. Voor hen is in verband met besmettingsgevaar waakzaamheid geboden.

Van de 250 auto’s van Tourtonne Taxi rijden er in verband met de Covid-19-situatie dagelijks honderd, zegt directeur Glenn Ramadhin tegen de Ware Tijd. “We hebben gelukkig nog nul gevallen van besmetting. Alleen de receptioniste wier partner met een positief besmette persoon in aanraking is geweest, moest twee weken in quarantaine.”

Het bedrijf werkt volgens het Covid-19-protocol: maximaal twee klanten in de auto én op de achterbank, in sommige auto’s is er een plastic scheiding tussen chauffeur en klant, handhygiëne en regelmatig reinigen van de auto’s. “Daarnaast is de mond- en neuskap verplicht en blijft de airco uit. We rijden met open ramen voor genoeg ventilatie.”

Taxichauffeur Kishan Baran zegt geen keus te hebben. “We passen de strenge bedrijfsregels toe en zijn extra voorzichtig. Vanuit de overheid krijgen we geen steun. We doen dus wat we kunnen. Het is doodgaan aan corona of van de honger.”

Bij Hotel Torarica is er sprake van verhoogde waakzaamheid, zegt Gianni Reyke van de marketingafdeling. “Een speciaal team ziet toe op de algehele hygiëne van het hotel. Meerdere keren per dag worden objecten zoals deurkrukken, handvatten en balies schoongemaakt en ontsmet.

Jose Maria

Ook de kamers worden grondiger dan voorheen schoongemaakt. Bij zowel personeel als gasten wordt bij binnenkomst strenge Covid-19 maatregelen toegepast. We meten de temperatuur, het dragen van een mond- en neuskapje in gesloten ruimten is verplicht, bevragen het personeel of ze in contact zijn geweest met besmette mensen.”

Ook wordt gelet op de social distancing en wordt fysiek contact zoveel mogelijk vermeden. “Dat we zijn toegevoegd als risicogroep is niet leuk en bovendien nadelig voor de bedrijfsvoering, maar we spelen er op in met (extra) maatregelen. Het is pure noodzaak, omdat we met veel gasten in aanraking komen.”

Conrad Issa, directeur van Lucky Store, is verrast dat zijn (schoonmaak)personeel hoort bij een hoogrisicogroep. Echter, hij begrijpt de situatie, omdat ook zij voortdurend met mensen in aanraking komen. “We pasten al strenge Covid-19-maatregelen toe om medewerkers en klanten zo goed mogelijk te beschermen en we gaan ze zonodig verscherpen.” Personeel is tot nu toe gevrijwaard van besmetting en dat wil de directeur zo houden.

jose

Daniël Koster is beveiliger bij de ingang van Lucky Store. “Er komen honderden klanten per dag, dus ja, we vormen een hoogrisico. Ik voel me fiftyfifty veilig. We hebben goede Covid-19-voorzorgsmaatregelen, alleen vertrouw ik de thermometer niet altijd. Maar echt bang voor corona ben ik niet.”

Stanley Ravenberg is marketingmanager van Mozart Security Services. Hij kan zich voorstellen dat zijn bedrijf onder de hoogrisicoberoepen valt. “De 750 medewerkers komen veel in contact met mensen, dus vormen ze een potentieel gevaar”, beseft hij. Met het personeel wordt zeer voorzichtig omgegaan, aldus Ravenberg.

jose maria hill

“Niet meer dan vier personen in de bus en op voldoende afstand van elkaar. Bij elke bewakingspost meet een supervisor vóór aanvang van de dienst de temperatuur van de beveiliger en mondkap is verplicht.” Ook zijn er speciale inloopcabines waarin personen worden ‘ontsmet’. “We moeten heel secuur zijn”, zegt Ravenberg. Zijn medewerkers zijn zeer serieus met de situatie

Bewaker Redley Gregor: “Ik heb mij altijd veilig gevoeld dankzij de goede persoonlijke beveiligingsattributen zoals handgel en mondkap. Soms is het lastig de social distancing aan te houden, maar ik wijs de mensen er op. ‘s Avonds zijn er sowieso weinig mensen op straat dus is het gevaar veel minder, alleen inbrekers liggen dan op de loer”, lacht hij

Entornointeligente.com

Ir a Smart Reputation

Publicidad en Entorno

Adscoins

Smart Reputation