Eerste artist in residence met Dakaya Lenz » EntornoInteligente
Entornointeligente.com /

 

PARAMARIBO – Met het versoepelen van de Covid-19-maatregelen zijn ook wat meer mogelijkheden geschapen voor de kunst-, cultuur- en entertainmentindustrie. Bryan van ‘t Kruys, uitbater van Zus & Zo aan de Grote Combéweg, is donderdag gestart met een serie van tien exposities van jonge, getalenteerde Surinaamse kunstenaars, die telkens een week zullen duren.

Dakaya Lenz bijt de spits af. Ze heeft op de eerste verdieping een aantal werken staan. De bedoeling is dat er zaterdag en zondag korte workshops worden gegeven. Wie deel wil nemen moet zich wel eerst opgeven. “Ik vind het heel bijzonder dat het nu kan, mijn eerste solo-expositie. Als je de kunstacademie hebt afgemaakt, verwacht men normaliter dat je binnen drie jaar je eerste solo-expositie geeft. Maar naast een fulltimejob is het echt plannen en een hele uitdaging.”

Het initiatief van Zus & Zo noemt Lenz “heel bijzonder” omdat het kunstenaars ondersteunt. “We zouden meer van dit soort initiatieven moeten hebben in Suriname.” Van ‘t Kruys zegt dat hij al lang de nu stille souvenirshop wilde uitbouwen naar een galerij voor jonge kunstenaars, bijvoorbeeld zij die pas zijn afgestudeerd van de academie of autodidacten die wat kwalitatiefs aan te bieden hebben.

Volgens Lenz was er vanwege de Covid-19-crisis wat meer tijd om handen. “Elk nadeel heeft een voordeel. Ik was vaker thuis en je creatief uiten is een leuke manier om je tijd door te komen. En nu heb ik geproduceerd en dit is het resultaat.” Haar expositie heet ‘A sa tyari blo’, bedoelt om de mate van rust die het moet uitstralen. Lenz is bij velen bekend als de grote motor van Villa Zapakara, het museum waarvan ze de inhoudelijk directeur is.

LINK ORIGINAL: DWT Online

Entornointeligente.com

URGENTE: Conoce aquí los Juguetes más vendidos de Amazon
>

Más info…

Smart Reputation

Prince Julio César en NYFW 2020

Repara tu reputación en Twitter con Smart Reputation
Repara tu reputación en Twitter con Smart Reputation

Prince Julio Cesar en el New York Fashion Week Spring Summer 2021

Publicidad en Entorno

Advertisement

Adscoins

Smart Reputation