Drugszaak Zanderij: Advocaat pleit voor vrijspraak - EntornoInteligente

Entornointeligente.com / De cocaïnezaak houdt gemoederen bezig. Foto: Getty Images / Jeffrey Coolidge  

PARAMARIBO – Advocaat John Ferdinand heeft maandag de gevoelige snaar van zowel verdachten als hun aanwezige familie­leden geraakt tijdens zijn pleidooi. Hoewel hij slechts Humphrey K. juridisch bijstaat, aarzelde de raadsman niet om op meerdere momenten in de bres te springen voor de overige elf verdachten.

“Ze zijn allemaal mensen die deels al een tijdje niet bij hun familie kunnen zijn. Ik vraag u daarom rekening te houden met het menselijke aspect en dat ook mee te nemen”, zei hij tegen rechter Maureen Dayala. Ferdinand meent dat zijn cliënt eigenlijk als kroongetuige moet worden beschouwd in deze zaak, omdat door zijn verklaringen klaarheid is gekomen. De advocaat: “Er moet eigenlijk rekening worden gehouden met deze verdachte. Maar het Openbaar Ministerie heeft hem in de kou laten staan.” Ferdinand ziet graag dat zijn cliënt een veel lagere straf krijgt. Tegen hem is vier jaar geëist.

Ook Harold Belfor, die Steven P. bijstaat, vraagt om een mildere straf voor zijn cliënt. Tegen die verdachte is een straf van drie jaar onvoorwaar­delijk geëist. Arjan Ramlakhan pleit voor vrijspraak van zijn cliënten. In zijn ogen zijn er geen concrete bewijzen tegen Palmita W, Bryan D. en Valentino S. “Scenario’s moeten worden uit­gesloten in het strafrecht. Er is heel veel discrepantie tussen het politioneel onderzoek en het onderzoek ter terechtzitting. Ik vraag u daarom geen rekening te houden met de opgaven van medeverdachten tegen mijn cliënten”, aldus Ramlakhan.

De overige advocaten voeren op 4 juli hun pleidooi. Deze zaak kwam in april 2018 aan het rollen toen ruim 63 kilo cocaïne werd aangetroffen in een container op Zanderij. De drugs zat verstopt in een dubbele bodem van de container die naar Nederland vervoerd zou worden met een KLM-vliegtuig.

LINK ORIGINAL: DWT Online

Entornointeligente.com

Advertisement

Nota de Prensa VIP

Smart Reputation