Droom Ligeon kan opeens werkelijkheid worden - EntornoInteligente
Entornointeligente.com /

 

Ruben Ligeon gold ooit als groot talent op de Nederlandse velden. Hij speelde zeven interlands voor Jong Oranje, maar tot het ‘grote’ Oranje schopte hij het nooit. Dankzij de introductie van het sportpaspoort in Suriname, krijgt hij een nieuwe kans om international te worden. “Het is een heel mooi idee”, zei de verdediger van AS Trenčín tegen Sportnieuws.nl.

Met het in november geïntroduceerde sportpaspoort krijgen sporters als Ligeon het recht om ook voor Suriname uit te komen. Eerst was het zo dat je of alleen een Nederlands paspoort had, of alleen een Surinaams paspoort. Tot nu toe zijn er zeven jongens met een dubbele achtergrond gevraagd voor Natio. Ligeon noemt ze klakkeloos op: “Mitchell Donald, Florian Jozefzoon, Miquel Nelom, Kelvin Leerdam, Tjaronn Chery, Nigel Hasselbaink en Ryan Donk.”

Of hij in dat rijtje past? “Je wil nergens vanuit gaan, maar je hoopt het wel.” Ligeon is nog niet gevraagd. Tenminste, door huidige bondscoach Dean Gorré niet. Jaren geleden, toen Ligeon net doorbrak bij Ajax, vroeg de bond al wel of hij er open voor stond. Nog steeds heeft hij er oren naar: “Het is toch mooi om voor je land uit te komen.” De liefde voor Suriname ligt diep geworteld bij Ligeon, van wie beide ouders uit het Caribische land komen.

Zo sprak hij veel met z’n huidige teamgenoot Ryan Koolwijk over de situatie, vooral toen het nieuws over het sportpaspoort naar buiten kwam. Koolwijk zit in hetzelfde schuitje: ook hij kan voor Natio uitkomen. Ligeon: “We spraken er veel over toen het echt een item was. Het is toch een mooi idee en het opent veel deuren voor Surinaamse spelers. Ik denk niet dat je snel voor het Surinaamse team zou bedanken.” Met Ivenzo Comvalius heeft Ligeon al een Surinaams international als teamgenoot bij AS Trencin.

“Het is voor mij ook de eerste keer dat ik een international van Suriname meemaak. Ivenzo zegt dat het wel hard werken is, want er is een nieuwe bondscoach en je wil toch Suriname op de kaart zetten.” Momenteel speelt Ligeon dus bij Trencin in de Slowaakse competitie. Aan het begin van het seizoen speelde hij alles, maar toen er een nieuwe trainer kwam, raakte hij even zijn plekje kwijt. Nu krijgt hij een nieuwe kans, op de linksbackpositie. Jarenlang stond hij op de rechterkant geposteerd. “Dat is effe wennen.” Sportnieuws.nl

LINK ORIGINAL: DWT Online

Entornointeligente.com

Allanamiento a las oficinas de EntornoInteligente

Adscoins New Single

Adscoins

Nota de Prensa VIP

Smart Reputation