‘Dek’ati moet mensen inspireren om hun dromen waar te maken’ - EntornoInteligente
Entornointeligente.com /

 

PARAMARIBO – “Ik heb zeker geloof in Rubens werk” en “hij is altijd iemand geweest die van niets iets kan maken.” Twee uitspraken van genodigden die vrijdagmiddag getuige waren van de officiële opening van het bedrijf van Ruben del Prado, Dek’ati International.

De ondernemende arts legt uit dat de onderneming mensen moet inspireren die al jaren iets willen doen, maar daar niet toe komen door allerlei omstandigheden. “Het zij overmacht of zelfs moed waar het hen aan ontbreekt. En dat doet mij verdriet omdat ik geloof dat mensen geweldige ideeën hebben, maar gewoon die push nodig hebben.”

Na een twintigjarige internationale loopbaan in de openbare gezondheidszorg voor de Verenigde Naties vestigde Del Prado zich in 2018 weer in Suriname. Hij beschrijft zijn bedrijf als een kennisinstituut en een bron van innovatieve, bewijsgedreven oplossingen, waarmee hij wil bijdragen aan een gezonder milieu en de gezondheid en veiligheid van de gemeenschap.

Dek’ati richt zich vooral op projecten binnen de openbare gezondheidszorg en vorming van beleid en politiek. “Binnen de publieke gezondheid speelt er veel politiek, vandaar dat ik ook politiek en beleid heb als focuspunten. Je kunt zoveel plannen of beleidsdocumenten over gezondheid schrijven, uiteindelijk bepaalt de politiek of het wordt uitgevoerd of niet. Daarom is het zo belangrijk om ook hen mee te nemen”, stelt Del Prado.

Del Prado heeft jaren als arts in het binnenland gewerkt. Op de vraag of hij ooit nog een artsenpraktijk zal beginnen, antwoordt hij dat dat er in elk geval voorlopig niet in zit. “Als arts moet ik mij voor 100 procent kunnen geven. Door mijn werk en mijn leven zoals die nu zijn ingericht kan ik de dienst niet aanbieden zoals ik dat moet doen. Ik wil geen praktijk opzetten die overwegend door een ‘hulparts’ gerund moet worden, want dan zullen de patiënten me niet meer vertrouwen.”

LINK ORIGINAL: DWT Online

Entornointeligente.com

Allanamiento a las oficinas de EntornoInteligente

Adscoins New Single

Adscoins

Nota de Prensa VIP

Smart Reputation