Centrale Bank na overtuigende winst in voetbalfinale Interbankentoernooi - EntornoInteligente
Entornointeligente.com /

– Na een jaar geleden de voetbalfinale van het Interbankentoernooi te hebben verloren, staat de Centrale Bank van Suriname (CBvS) weer in de eindstrijd. Het werd zondag zoete wraak voor de moederbank: in de halve finale werd met 8-1 gewalst over titelverdediger Republic Bank. Daardoor revancheerde CBvS zich niet alleen, maar komt er ook een nieuwe voetbalkampioen.

Vorig jaar pakte Republic Bank nog de titel door CBvS met 2-1 te verslaan. Echter, in de halve finale van de twaalfde editie had ze niets in de melk te brokkelen. De moederbank was oppermachtig en stelde door goals van Giovanni Taylor en Alfredo Finkie (elk tweemaal), Yasser Letnom, Alfredo Fonkel, Romano Sordam en Hesdey Jap A Joe de eclatante winst veilig. In de tweede helft nam Gilberto Eind het enige doelpunt van Republic Bank voor zijn rekening.

In de finale – de tweede voor de Centrale Bank na basketbal – wordt op 25 augustus gespeeld tegen de Volkscredietbank (VCB). Drie jaar terug stonden deze banken ook al tegenover elkaar. Toen kwam de moederbank als winnaar uit de bus. De VCB had zondag penalty’s nodig om zich in de halve finale te ontdoen van de Hakrinbank, nadat de wedstrijd 0-0 eindigde. De strafschoppenreeks werd met 4-2 gewonnen. Republic Bank speelt om de derde plek tegen Hakrinbank.

Godo en Assuria spelen om de vijfde en zesde plaats, De Surinaamsche Bank (DSB) en Self Reliance om plekken zeven en acht. Godo won na penalty’s met 4-3 van DSB. De eindstand was 1-1 door goals van Ledes van Godo in de eerste helft en Toninho Rodriguez van DSB na de rust. Assuria zegevierde met 2-1 over Self Reliance na een 1-1 ruststand. Gilbert Seymonson en Wendell Pinas vonden het net voor Assuria. De tegengoal kwam op naam van Marcelo Asaf.

DSB heeft ook een tweede finaleplek op zak; de eerste is op het onderdeel basketbal. Om het troefcallkampioenschap wordt zondag gespeeld tegen Republic Bank. In 2016 werd de titel binnengehaald ten koste van de CBvS. De VCB, die in 2017 en 2018 in de finale stond, speelt deze keer om de derde plaats.

Troefcalluitslagen: halve finale: Republic Bank – Self Reliance 46-44; DSB – VCB 52-29; Godo – CBvS 41-40; Assuria – Hakrinbank 55-26; Republic Bank – Assuria 56-25; CBvS – Self Reliance 40-38; DSB – Godo 60-24; VCB – Hakrinbank 54-30.

Schema laatste speeldag: Republic Bank – DSB (finale); Self Reliance – VCB (derde/vierde); Godo – Assuria (vijfde/zesde); CBvS – Hakrinbank (zevende/achtste).

LINK ORIGINAL: DWT Online

Entornointeligente.com

Nota de Prensa VIP

Smart Reputation