Caricom-ministers en VS-collega bespreken nauwere samenwerking » EntornoInteligente

Caricom-ministers en VS-collega bespreken nauwere samenwerking

caricom_ministers_en_vs_collega_bespreken_nauwere_samenwerking.jpg

Entornointeligente.com / – Caricom-ministers van Buitenlandse Zaken en hun Amerikaanse collega Antony Blinken zijn het erover eens dat er moet worden samengewerkt aan een aantal kwesties van wederzijds belang. Dat is woensdag gebleken tijdens een virtuele ontmoeting waarbij de twee partijen wezen op de onlosmakelijke band tussen Caricom en de Verenigde Staten (VS). Ook minister Albert Ramdin (Bibis) heeft deelgenomen aan het overleg.

Eamon Courtenay, minister van Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Immigratie van Belize en voorzitter van de Caricom Council for Foreign and Community Relations (Cofcor), Blinken en Caricom-secretaris-generaal Irwin LaRocque, spraken bij aanvang van de meeting hun steun uit voor Saint Vincent en de Grenadines dat worstelt met de aanhoudende uitbarsting van de vulkaan La Soufrière.

Zowel Courtenay als LaRocque had het over de noodzaak van toegang tot concessionele ontwikkelingsfinanciering in deze uitdagende periode op basis van kwetsbaarheid. Daarbij werden meegenomen de Covid-19-pandemie, de vulkaanuitbarsting en het komende orkaanseizoen. De Verenigde Naties hebben dinsdag een oproep gedaan voor 29,2 miljoen US dollar om ongeveer vijftienduizend ontheemden als gevolg van La Soufrière te helpen.

De discussies tijdens de bijeenkomst waren in grote lijnen gericht op de Covid-19-pandemie en de gevolgen daarvan voor de gezondheid en de economie, het herstel van de regionale economie, klimaatverandering en democratie, mensenrechten en veiligheid. De Caricom-ministers drongen er bij de VS op aan om te helpen bij de toegang tot de broodnodige vaccins, wat een noodzaak is voor de regio om uit de economische verwoesting als gevolg van de pandemie te komen.

Tijdens een persconferentie na de meeting stelden journalisten vragen met betrekking tot eventuele acties van Washington om de toenemende economische invloed van China in Caricom-landen tegen te gaan, of die besproken waren en of deze kwestie prioriteit heeft zoals het geval was tijdens de regering-Trump. “Er is niet één enkele interesse als het gaat om Caricom, onze relaties op ons eigen halfrond of waar dan ook”, reageerde State Department-woordvoerder Ned Price. “We hebben veel gemeen met onze Caribische partners. De discussies van vandaag waren breed.”

LINK ORIGINAL: DWT Online

Entornointeligente.com

URGENTE: Conoce aquí los Juguetes más vendidos de Amazon www.smart-reputation.com

Smart Reputation

Noticias de Boxeo

Boxeo Plus
Boxeo Plus
Repara tu reputación en Twitter con Smart Reputation
Repara tu reputación en Twitter con Smart Reputation

Adscoins

Smart Reputation

Smart Reputation