BREAKING: Tientallen containers met illegaal hout in haven ontdekt » EntornoInteligente

BREAKING: Tientallen containers met illegaal hout in haven ontdekt

breaking_tientallen_containers_met_illegaal_hout_in_haven_ontdekt.jpg

Entornointeligente.com / – De onlangs ingestelde Vliegende Brigade is in samenwerking met de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) gestuit op tientallen containers met hout dat illegaal uitgevoerd zou worden. De containers waren reeds verzegeld door de douane en wordt momenteel onder supervisie van het Openbaar Ministerie een grootschalig onderzoek ingesteld. Het vermoeden is groot dat medewerkers van verschillende diensten betrokken zijn bij de zwendel.

Belastingen-directeur Ismael Kalaykhan bevestigt tegenover de Ware Tijd dat er een onderzoek gaande is. Hij geeft aan dat het om in totaal honderd containers van een bepaalde ondernemer gaat. Intussen zijn, aldus de directeur, reeds veertig containers geopend. In allemaal werd hout dat illegaal uitgevoerd zou worden aangetroffen. Als directe verantwoordelijke voor de containers geldt de desbetreffende ondernemer als eerste verdachte. 

Of ook in de overige zestig containers illegaal hout zit kon hij voorhands niet zeggen. “Van deze veertig is in ieder geval zeker dat daar onregelmatigheden zijn aangetroffen”. Meer informatie kon Kalaykhan in dit stadium niet verstrekken, omdat het onderzoek nog in volle gang is. Hij voert aan dat in januari een taskforce werd ingesteld die onderzoek moet doen naar misstanden en mogelijke strafbare feiten rond de houtexport. Verschillende ministeries alsook de douane, SBB en de politie zijn in deze commissie vertegenwoordigd.

Het onderzoek naar de containers op de Jules Sedney Haven begon nadat informatie over vermoedelijke onregelmatigheden bij de autoriteiten was binnengekomen. Uit andere bron verneemt de krant dat aanvankelijk enorm veel tegenwerking werd ondervonden van diensten die zouden moeten meewerken aan het onderzoek. Er zouden zelfs bedreigingen zijn geuit tegen de douane en de Vliegende Brigade om geen onderzoek te doen. Uiteindelijk werd het Openbaar Ministerie ingeschakeld, zodat het onderzoek goed van de grond kon komen.

LINK ORIGINAL: DWT Online

Entornointeligente.com

URGENTE: Conoce aquí los Juguetes más vendidos de Amazon www.smart-reputation.com

Cafecito Informativo

Smart Reputation

Noticias de Boxeo

Boxeo Plus
Boxeo Plus
Repara tu reputación en Twitter con Smart Reputation
Repara tu reputación en Twitter con Smart Reputation

Adscoins

Smart Reputation

Smart Reputation