‘Bewustwording over gezonde nieren’ - EntornoInteligente

Entornointeligente.com / Leerlingen van een lagere school in Albina houden trots hun flessen in de lucht, nadat ze vertegenwoordigers van de Stichting The guide in Health Promotion leerden hoe belangrijk genoeg water drinken voor de nieren is. Foto: Ricky Wirjosentono  

ALBINA – In verband met Wereld Nieren Dag, donderdag, hebben health educators Marilva Lont en Marelva Lynch van de stichting The Guide in Health Promotion (TGHP), op een lagere school in Albina een bewustwordingsdag gehouden. “Wij willen zoveel mogelijk mensen bewustmaken over hoe belangrijk je nieren zijn. De reden waarom wij op een school zijn geweest is omdat dat de basis is voor een goede toekomst,” motiveert Lont, die trekker is van deze activiteit.

Op de openbare school hebben leerlingen van de vierde, vijfde en zesde klas deelgenomen aan een sessie van een uur. Lont en Lynch benadrukten waarom veel water drinken goed is voor het lichaam. Een gezonde levensstijl, zoals voldoende bewegen en weinig zout eten, komt de nieren ten goede. Op interactieve wijze konden de leerlingen tijdens een spel vragen beantwoorden over de uitscheidingsorganen.

“Wij hebben de leerlingen drinkflessen gegeven, met de bedoeling dat zij elke dag water meenemen naar school. Zo willen wij veel water drinken stimuleren.” De health educators hebben het schoolhoofd verzocht om erop toe te zien dat leerlingen daadwerkelijk elke dag hun eigen water meenemen naar school. Voor de vijfdeklassers Chivaida Bree en Dave Sabajo was de informatie nieuw. “Wij wisten niet wat nieren zijn. Ik had wel ervan gehoord, maar nooit gezien. Ik vind het goed dat ik dit vandaag leer”, zegt Chivaida.

TGHP is al een jaar actief in het district Marowijne en wil zoveel mogelijk projecten uitvoeren die te maken hebben met een gezonde levensstijl. “Wij zijn van plan om meerdere projecten voor jongeren uit te voeren”, vertelt Lont. “De volgende activiteit die wij willen doen, is een project over handen wassen. En natuurlijk zullen ook de ouders erbij worden betrokken. Maar veel van wat we willen, zal afhangen van sponsoring.”

LINK ORIGINAL: DWT Online

Entornointeligente.com

Advertisement

Nota de Prensa VIP

Smart Reputation

184928