Bestand Bazokaarten dratisch teruggebracht » EntornoInteligente

Bestand Bazokaarten dratisch teruggebracht

bestand_bazokaarten_dratisch_teruggebracht.jpg

Entornointeligente.com /  

PARAMARIBO – Na doorlichting is het bestand Bazokaarten van tweehonderdduizend met 130.000 teruggebracht. De 70.000 burgers die er nog inzitten, hebben er volgens minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken recht op.

De bewindsman zei dat ingrijpen noodzakelijk was. “Wij hebben een politiek vervuild systeem overgenomen qua Bazo-pasjes. Een groot deel van de tweehonderdduizend was onterecht in aanmerking gekomen van een Bazo-pas en kostten de staat natuurlijk miljoenen per maand”, aldus Somohardjo.

De minister stipte aan dat de Basiszorgwet aanpassing behoeft en dat het proces daartoe al is ingezet. Het wachten is op adviezen van de betrokken actoren. “De huidige wet werkt niet en dat willen we in alle rust verbeteren, zodat het goed zal werken voor land en volk.”

Collega Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting gaf aan dat er wordt gekeken naar mogelijkheden om de kwaliteit van de zorg verder te verbeteren. De middelen die vrijkomen door de opschoning van het bestand zullen worden ingezet ten behoeve van de bevolking. Mogelijk in de vorm van acute noodhulp en het bekostigen van medische meerkosten voor behoeftige burgers.

De bewindsman is voorstander van ruimere en laagdrempelige manieren om burgers die in aanmerking komen voor financiële sociale voorzieningen te bereiken. Actoren uit de bancaire wereld zullen daarin een belangrijke rol vervullen. Er zullen onder meer in het binnenland pinautomaten worden geplaatst en mobiele betaalapplicaties worden geïntroduceerd.

LINK ORIGINAL: DWT Online

Entornointeligente.com

URGENTE: Conoce aquí los Juguetes más vendidos de Amazon www.smart-reputation.com

Cafecito Informativo

Smart Reputation

Noticias de Boxeo

Boxeo Plus
Boxeo Plus
Repara tu reputación en Twitter con Smart Reputation
Repara tu reputación en Twitter con Smart Reputation

Adscoins

Smart Reputation

Smart Reputation