Belastingmedewerkers krijgen toelage als 'compensatie' - EntornoInteligente
Entornointeligente.com /

 

PARAMARIBO – Het personeel bij de Belastingdienst wordt voorlopig niet uit het Functie Informatiesysteem van de Overheid (Fiso) gehaald, maar krijgt als tegemoetkoming een toelage. Dit is de belangrijkste uitkomst van een gesprek woensdagmiddag tussen het bondsbestuur en minister Gillmore Hoefdraad van Financiën en Armand Zunder, directeur der Belastingen.

De waarnemend voorzitter van de vakorganisatie, Hardy Plet, zegt tegen de Ware Tijd dat het volgens de minister “heel moeilijk” is om het personeel uit Fiso te halen. “Nu is het alleen mogelijk voor de gewapende en de geüniformeerde ambtenaren, maar ons is wel een toelage beloofd. Hoe hoog die precies wordt, zal Financiën vrijdag bekendmaken.”

Het bestuur zal donderdag de leden inlichten over het overleg van woensdagmiddag. De bondsvoorzitter is in elk geval positief gestemd en kijkt uit naar vrijdag. De uitnodiging wordt vóór twaalf uur verwacht. “Het ministerie moet berekenen wat wij precies kunnen krijgen als toelage en dan zien we wel of de leden akkoord gaan”, aldus Plet.

Woensdagmiddag stapte het personeel van de Belastingdienst naar het ministerie van Financiën na gehoord te hebben dat de douane, een onderdeel van de Belastingdienst, wel uit Fiso zal worden gehaald. Latoya van Dijk, coördinator van de personeelsbond, zei dat in december de wens aan de minister is voorgelegd. “Hij heeft toen erkend dat wij een belangrijke taak vervullen en dat hij zich kan terugvinden in ons voorstel om uit Fiso te stappen.”

Het personeel heeft woensdag gestaan op een gesprek met Hoefdraad. De bewindsman wilde hen aanvankelijk niet ontvangen, maar is uiteindelijk gezwicht. “Hij vond dat wij eerst onze actie moesten opschorten, maar de leden wilden niks daarvan weten”, zegt Plet. Sinds maandag staakt het personeel, ook in de districten. Op 15 maart hadden minister en bondsbestuur al gesproken. Een vervolggesprek is uitgebleven door de coronacrisis.

Van Dijk: “We hebben goodwill getoond en netjes gewacht, om nu te horen dat anderen die ook deel uitmaken van de belastingen, wel uit Fiso gehaald kunnen worden.” De belastingmedewerkers willen heel graag uit Fiso, omdat dit volgens hen al heel lang achterhaald is. “Het houdt ons achter”, merkt Plet op.

LINK ORIGINAL: DWT Online

Entornointeligente.com

Ir a Smart Reputation

Publicidad en Entorno

Allanamiento a las oficinas de EntornoInteligente

Adscoins

Smart Reputation