Bejaarde geconfronteerd met geblokkeerde bankrekening - EntornoInteligente
Entornointeligente.com /

 

PARAMARIBO – De seniorenburger Just Chirill (83) is erg boos dat hij maandag geen afdoend antwoord heeft gekregen van een medewerker van De Surinaamsche Bank (DSB) over zijn geblokkeerde rekening. Chirill wilde vrijdag geld lichten bij een DSB-filiaal maar kreeg te horen dat zijn bankrekening is geblokkeerd. Hij is maandag verhaal gaan halen bij het hoofdkantoor van DSB.

De bejaarde man kreeg daar echter te horen dat er beslag is gelegd op zijn rekening. “Wat de reden hiervan is, is niet aan mij gezegd, ondanks ik daarover vragen heb gesteld. Er is mij voorgehouden dat ik contact moet maken met de advocaat die de zaak behandelt, maar ze hebben me niet gezegd hoe de advocaat heet”, zegt Chirill. “Ik ben geen hond om me op deze manier te laten behandelen”, voegt de geïrriteerde seniorenburger toe.

Chirill legt uit dat op die bankrekening zijn aow-uitkering van Nederland wordt gestort. Volgens hem heeft hij zijn dochter gemachtigd waardoor ze geld voor hem kan lichten wanneer hij niet in staat is om dat te doen. Hij wijst de krant op een advertentie die vorige jaar is geplaatst in een van de dagbladen waaruit hij haalt dat het bedrijf van de echtgenoot van zijn dochter op de veiling is beland. Haar naam wordt ook genoemd in de advertentie.

De seniorenburger vermoedt dat deze zaak te maken heeft met zijn geblokkeerde bankrekening. “Dit is mijn rekening en daaraan kan de bank niet komen. Dat is machtsmisbruik”, zegt Chirill. Desgevraagd zegt een marketingmedewerker van DSB dat het gaat om een gezamenlijke rekening van Chirill en zijn dochter. Ze weerspreekt dat de bejaarde man zijn dochter in deze zaak heeft gemachtigd.

De bankmedewerker bevestigt dat de rekening is geblokkeerd omdat er beslag is gelegd op de bankrekeningen van zijn dochter. “Wat de reden is voor de beslaglegging zullen we niet prijsgeven”, zegt de marketingmedewerker. Indien hij zijn dochter in deze case had gemachtigd, is het volgens de bankmedewerker aannemelijk dat zijn rekening niet geblokkeerd zou worden. “Want het gaat dan om zijn rekening en niet van die van zijn dochter.”

Er wordt volgens haar getracht om in contact met de man te komen, maar hij is niet bereikbaar op het nummer dat aan bank is doorgegeven. “Waarschijnlijk is hem niet voorgehouden waarom zijn rekening is geblokkeerd en hij is daarom naar de redactie gestapt”, zegt de medewerker.

LINK ORIGINAL: DWT Online

Entornointeligente.com

Advertisement

Nota de Prensa VIP

Smart Reputation