Actie personeel AZP op de valreep afgeblazen - EntornoInteligente

Entornointeligente.com / Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO – De directie van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft op het laatste moment kunnen voorkomen dat haar personeel maandag in actie ging. De mensen hebben namelijk hun terugwerkende kracht (twk) niet gelijktijdig met het salaris van mei ontvangen.

“Als de mensen het geld niet zouden krijgen, zouden er acties volgen. Het zou geen prikactie zijn, maar het werk zou stilgelegd worden”, zegt Simone Ritfeld, ondervoorzitter van de bond bij AZP, tegen de Ware Tijd . Zij heeft begrepen dat het AZP in deze kwestie afhankelijk is van een belangrijke debiteur. Er is maandag in een algemene ledenvergadering hierover gesproken. Het personeel heeft gemerkt dat het AZP niet in staat is de twk gelijktijdig met het salaris uit te betalen. Er zal mogelijk een andere optie aan de directie worden voorgesteld.

De regering en de Centrale van Landsdienarenorganisatie hebben afgesproken dat er vanaf eind maart 2019 een aanvang wordt gemaakt met de uitbetaling van de twk van zestien maanden. De bedoeling is dat de uitbetaling simultaan met het salaris plaatsvindt. Ritfeld zegt dat het personeel misnoegd was toen het de twk niet op de rekening zag. Ook de bond kreeg ervan langs. Er is donderdag gesproken met minister Antoine Elias van Volksgezondheid en de AZP-directie, maar er kon niet worden aangeven wanneer het personeel het geld zou ontvangen.

De directie heeft zondag de bond meegedeeld dat de mensen er vanaf maandag over kunnen beschikken. De bond ziet graag dat de late betaling zich niet meer herhaalt. “Want de ambtenaren krijgen elke maand de twk samen met hun loon”, zegt Ritfeld. Dezelfde kwestie speelde zich de vorige maand af. De bond had toen een ultimatum gesteld. Voordat het verstreek, stortte de directie het geld. Er zou aan worden gewerkt om het ongerief te voorkomen.

LINK ORIGINAL: DWT Online

Entornointeligente.com

Advertisement

Nota de Prensa VIP

Smart Reputation