Trio vast voor sjoemelen met vaccinatiebewijzen

trio_vast_voor_sjoemelen_met_vaccinatiebewijzen.jpg

Entornointeligente.com / – De 28-jarige verpleger Jean-Pierre D. is in verzekering gesteld. Hij zou hebben gesjoemeld met Covid-19-vaccinatiebewijzen. Ook Wiradj B. (24) en Witish B. (26), die de mensen in de omgeving van het prikpunt te Sana Budaya ronselden, zijn ingesloten door de politie. Ze kregen veertig tot vijftig euro van de personen.

Nadat het Korps Politie Suriname werd getipt dat er al weken handel werd bedreven met Covid-19-vaccinatiebewijzen, werd het trio zaterdag in de boeien geslagen door manschappen van de afdelingen Fraude, het Regio Bijstandsteam Paramaribo en de verschillende inlichtingendiensten. Ze worden ervan verdacht tegen betaling Covid-19-vaccinatiebewijzen te hebben verstrekt aan mensen die niet zijn ingeënt.

Wiradj B. en Witish B. hielden burgers die niet gevaccineerd wensten te worden voor dat zij tegen betaling aan een vaccinatiebewijs konden komen. Nadat het geld was afgestaan, werden ze begeleid naar het drive-thru prikpunt Sana Budaya voor het intakegesprek. Vervolgens kwam Jean-Pierre D. in beeld. De verpleegkundige deed alsof hij de mensen het vaccin toediende, maar spoot de medicijn in de lucht of op de grond. Na ‘observatie’, konden de mensen vertrekken met het vaccinatiebewijs.

Het gemengde politieteam hield Witesh B. in de omgeving van Sana Budaya aan. Hij had net 150 euro ontvangen na onderhandeling met twee burgers. Bij het prikpunt zelf werd de verpleegkundige Jean-Pierre D. in de kraag gevat. De tweede ronselaar, Wiradj B., werd op zijn woonadres opgespoord en aangehouden.

LINK ORIGINAL: DWT Online

Entornointeligente.com

Smart Reputation
Boxeo Plus
Boxeo Plus

Smart Reputation