‘Wan tamara de!’ biedt perspectieven aan jonge professionals

wan_tamara_de_21_biedt_perspectieven_aan_jonge_professionals.jpg

Entornointeligente.com / – “Ondanks dat het in Suriname niet altijd makkelijk gaat en we als land en maatschappij zeker voor diverse en soms grote uitdagingen staan, is het in ons prachtige land zeker mogelijk om een mooie carrière op te bouwen.” Dat is de mening van Ruth Sinkeler, auteur van het boek ‘Wan tamara de! Inspiratie voor Young Professionals van Suriname’. Met haar pennenvrucht beoogt de schrijfster de jonge professionals van het land perspectieven te geven.

De tijd heeft uitgewezen dat jonge professionals van Suriname ambitieus, leergierig en veelal werelds zijn georiënteerd. Echter, ze hebben het niet altijd makkelijk. Ze studeren, halen goede cijfers – soms onder zeer moeilijke omstandigheden – en zijn na afronding van hun studie klaar voor een vervolgstudie in binnen- of buitenland of de arbeidsmarkt te betreden.

Maar, een passende baan vinden is vaak een uitdaging. Veelal omdat het de jongeren aan het juiste netwerk ontbreekt en ze moeilijk in contact komen met bedrijven. Ze kennen elkaar niet, waardoor de ondernemingen regelmatig supertalenten mis. De jongeren moeten het dan doen met baantjes ver beneden hun capaciteiten of zij zoeken hun geluk buiten Suriname.

In het boek staan inspirerende en ontroerende verhalen van vijftig senioren en jonge professionals: verhalen over keuzes, kansen en overwonnen obstakels. Suriname heeft veel te bieden, ook aan de nieuwe generatie professionals, maar wordt dit afdoende ingezien? De verzamelde verhalen in het boek moeten de jonge professionals perspectieven bieden.

LINK ORIGINAL: DWT Online

Entornointeligente.com

Smart Reputation