Karateka Joekoe niet meer naar Junior Pan-Am Games

karateka_joekoe_niet_meer_naar_junior_pan_am_games.jpg

Entornointeligente.com /  

PARAMARIBO – Rimke Joekoe is erg teleurgesteld. De karateka kan Suriname volgende maand namelijk niet meer vertegenwoordigen tijdens de eerste Pan-Amerikaanse Spelen voor junioren. Coach André Joekoe, haar oom, vindt het niet verantwoord om af te reizen naar Cali, Colombia. Referee Pearl Gerding gaat wel normaal naar de regionale spelen.

Coach Joeke zegt tegen de Ware Tijd dat het visum niet in orde is. Ook is de training vanwege de Covid-19-restricties erg stroef verlopen. Echter, delegatieleider Desiré Eendragt zegt dat het Surinaams Olympisch Comité nu pas bezig is de visa in orde te maken. “De sporters moeten nog worden opgeroepen”, vertelt hij desgevraagd.

Joekoe: “Wij hebben niet alles kunnen regelen. Het heeft aan ons gelegen. Het SOC treft geen blaam. Door Covid-19 hebben wij niet optimaal kunnen trainen en geen ruimte gehad om ons goed voor te bereiden, dus dan zeg ik ‘liever niet’.” Hij hoopt dat de omstandigheden gauw gunstiger worden.

Joekoe kan zich de teleurstelling van zijn vechter indenken. “Ze heeft de potentie om goede prestaties neer te zetten, maar zonder een degelijke voorbereiding is het moeilijk dat te doen. En ik ga niet alleen om deel te nemen of om ervaring op te doen. Ik ga om te winnen.” Eendragt zegt dat de sportbonden vijf maanden geleden door het SOC in kennis zijn gesteld over de spelen en dus ruimschoots de tijd hadden om zich voor te bereiden.

LINK ORIGINAL: DWT Online

Entornointeligente.com

Smart Reputation

Boxeo Plus
Boxeo Plus

Smart Reputation

Más en EntornoInteligente.com