Verdy Getrouw legt functie neer

verdy_getrouw_legt_functie_neer.jpg

Entornointeligente.com /  

PARAMARIBO – “Ik leg mijn functie neer als hoofdcoach van zowel de nationale mannen U23- alsook de seniorenvolleybalselectie. De reden is gelegen in het onverantwoordelijk gedrag van het hoofdbestuur van de Surinaamse Volleybalbond waar ik geen deelgenoot van wil zijn.” Woorden van Verdy Getrouw. De oefenmeester zegt dat hij zijn bijdrage altijd naar eer en geweten heeft kunnen uitvoeren.

“Ik heb veel onvolkomenheden van het bestuur opgevangen, maar het laten vertrekken van de U23-selectie tegen het besluit in van het BOG is één actie teveel.” De selectie zou na de positieve covid-19-test van Chikel van der Boom door het BOG zijn aangeraden de trip te cancelen.

Ook werd aangegeven dat het heel team in quarantaine zou moeten. Antonie Manhoef, secretaris van Surinaamse Volleybal Bond (Suvobo), liet doorschemeren dat het besluit om niet af te reizen van het outbreak-managementteam zou moeten komen. “Alle elf andere testen waren negatief”, vult Manhoef aan.

Getrouw is verder van mening dat de ouders van de spelers niet op de hoogte gesteld zijn geworden over de huidige situatie. “Dat de spelers aangeven dat de situatie is besproken met hun ouders is punt drie.” De U23-selectie is momenteel op Santo Domingo voor deelname aan het kwalificatietoernooi van de Pan-Amerikaanse Spelen. De nationale ploeg zit in een poule met Cuba, Mexico en Puerto Rico.

“Ik wens iedereen verder veel succes toe en bid elke dag dat onze jongens safe blijven”, besluit Getrouw. Suvobo-voorzitter Lionel Blokland gaat kort in op de kwestie. “Het is jammer, maar dit besluit is zaterdagavond per app verkregen en zal binnen het bestuur worden besproken.”

Eventuele vervanging zal tegelijkertijd ook worden besproken, zegt Blokland. “Er is een onwerkbare situatie ontstaan over organisatie rond de nationale selecties”, aldus de bondsvoorzitter.

LINK ORIGINAL: DWT Online

Entornointeligente.com

Boxeo Plus
Boxeo Plus

Smart Reputation