Verdy Getrouw: ‘We gaan voor het beste resulaat’ » EntornoInteligente

Verdy Getrouw: ‘We gaan voor het beste resulaat’

verdy_getrouw_lwe_gaan_voor_het_beste_resulaatr.jpg

Entornointeligente.com /  

PARAMARIBO – Verdy Getrouw durft niet echt een voorspelling te maken over Surinames deelname aan het komend kwalificatietoernooi van de Pan-Amerikaanse Spelen. “We gaan voor het beste resultaat”, meent de bondscoach van het U23-mannenvolleybalteam, dat van 10-17 juli in de Dominicaanse Republiek in actie komt.

Belangrijk voor Getrouw is dat de ploeg ervoor zorgt dat het gezond naar het evenement toe vertrekt en terugkeert. Suriname reist vrijdag over land af naar Guyana en vliegt zaterdag van daaruit via Panama naar Santo Domingo. “Ik ken het veld niet, maar hoop als underdog eventueel op winst.”

Suvobo-voorzitter Lionel Blokland verwacht dat “als underdog alles in het werk wordt gesteld de laatste vier te halen. De poule indeling is reeds bekend. We kennen de tegenstanders, maar namen doen niets ter zake. Op het veld wordt er gespeeld tegen wie dan ook komt en er is een doel voor ogen”, onderstreept hij.

Suriname speelt al zijn wedstrijden om twee uur ‘smiddags Surinaamse tijd beginnend op 12 juli tegen Cuba. Op 13 juli is Mexico de tegenstander, terwijl de voorronde in groep A op 14 juli wordt afgesloten tegen Puerto Rico. In groep B zitten gastland de Dominicaanse Republiek, Panama en Guatemala.

Groei Getrouw heeft de spelers van te voren voorbereid op een zwaar toernooi. “Ze bekijken de tegenstanders op Youtube zodat ze een beeld hebben wat hen te wachten staat.” Zelf gelooft hij dat zijn pupillen de zenuwen bij een goede warming-up kunnen opvangen.

“Ik verwacht dat ze na het eerste fluitsignaal om te spelen zullen terugvallen op hun routine.” De selectie heeft ondertussen enkele sparringspartijen achter de rug tegen een mix seniorenploeg. In de partij van woensdagmorgen in de Lyco-1 hal werden opdrachten niet altijd uitgevoerd.

“Alle spelers zijn wel gegroeid”, vindt de oefenmeester. “Ze zijn ondertussen ook gewend geraakt aan mijn stijl van coachen. Ik speel met allerlei opstellingen maar dat hangt af van de tegenpartij.” De oefenmeester heeft al zijn pupillen ingezet op de posten waarop ze nodig zullen zijn.

“De jongens hebben flink getraind en ik ben hun ouders zeer erkentelijk voor de ruimte die is geboden om te kunnen trainen. Het wordt een huzarenstuk als het lukt te winnen van Mexico en Puerto Rico, maar als dat lukt, denk ik dat we ver doordringen.” De U23-selectie zit sinds maandag in de bubble in Green Castle te Kwatta.-.

LINK ORIGINAL: DWT Online

Entornointeligente.com

www.smart-reputation.com
Smart Reputation Smart Reputation

Noticias de Boxeo

Boxeo Plus
Boxeo Plus
Repara tu reputación en Twitter con Smart Reputation
Repara tu reputación en Twitter con Smart Reputation

Adscoins

Smart Reputation

Smart Reputation